Legelőször évekkel ezelőtt vádolták meg Shakirát adócsalással. Akkor a spanyol ügyészség azt állította, hogy az énekesnő nem fizetett adót Spanyolországban 2012 és 2014 között, pedig ekkor már az országban élt. Kedden bejelentették, hogy egy másik ügyben is vádat emelnek ellene. 

Ismét vádat emeltek Shakira ellen 

A spanyol ügyészség kedden jelentette be egy közleményben, hogy ismét adócsalással vádolják Shakirát. Az ügyészség szerint a sztár 6,7 millió euróval, vagyis nagyjából 2,5 milliárd forinttal tartozik az államnak, mivel 2018-ban nem fizetett adót a híresség. A vád szerint Shakira egy offshore céget használt arra, hogy ne kelljen az adót befizetnie. 

Az ügyeszség elárulta, hogy a vádról már tájékoztatta a hírességet. Az ügyben megszólalt Shakira szóvivője is, a jogi csapat elárulta, hogy jelenleg még a korábbi ügyre koncentrálnak. 

Miamiba, az énekes hivatalos címére nem érkezett értesítés a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó perről. Shakira jogi csapata a 2012-2014-es pénzügyi évek tárgyalására való felkészülésre összpontosít, amely november 20-án kezdődik

– árulta el az énekesnő jogi csapata, a közleményt a PageSix jelentette meg. 

Már fizetett kártérítést 

Az újabb vádak a legrosszabbkor érték Shakirát, hiszen jelenleg is zajlik a másik pere. A híresség ellen először 2019-ben emeltek vádat, akkor azzal vádolták, hogy 14,5 millió eurót nem fizetett be a spanyol államnak. A celeb ártatlannak vallotta magát, majd idén befizette az összeget és az ahhoz tartozó bírságot. 

A per még nem zajlott le, így pontosan nem tudni, hogy milyen büntetés vár az énekesnőre. A korábbi ügy tárgyalása november 20-án folytatódik, ha az énekesnőt bűnösnek találják, akár 8 év börtönbüntetést és pénzbírságot is kaphat. 


Via