Sir Michael Gambon 2004-ben kapta meg a Harry Potter-filmek Dumbledore-jának szerepét, a nagy sikernek köszönhetően mindenhol megismerték a nevét

Meghalt a Harry Potter Dumbledore-ja

Sir Michael Gambon az 1960-as években játszott először színházban, eleinte kisebb szerepeket kapott, majd apránként feljebb ívelt a karrierje. A színdarabok után egyre gyakrabban láthatták a nézők a televízióban, számos sorozatban bukkant fel. A ’90-es években már több moziszerep megtalálta, feltűnt többek között Az Álmosvölgy legendája és A bennfentes című filmekben. 

2004-ben kapta meg Dumbledore szerepét, miután Richard Harris, aki eredetileg alakította a szereplőt, meghalt. Sir Michael Gambon összesen hat alkalommal alakította a Roxfort igazgatóját a vásznon, miközben olyan filmekben láthatták a rajongók, mint A király beszéde. 

A halálhírét a család kérésére Clair Dobbs publicista közleményben jelentette be. 

Megrendülten jelentjük be Sir Michael Gambon elvesztését. A szeretett férj és apa, Michael békésen hunyt el a kórházban, felesége Anne és fia, Fergus mellett, tüdőgyulladás következtében. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket ebben a fájdalmas időszakban, és köszönjük a támogatást és szeretetet kifejező üzeneteket. 


Via