Ugyan Tóth Andi pár hete bejelentette a visszavonulását, az énekesnő most mégis hallatta a hangját: egy búcsúalbumot jelentetett meg. 

Tóth Andi kiadta utolsó albumát

Tóth Andinak elege van abból, hogy olyan dalokat kell előadnia, amelyek egyáltalán nem önazonosak, és amelyeket egyébként utál énekelni. Az énekesnő többször elmondta, hogy úgy érzi, ezekben a dalokban nem tudja megmutatni önmagát. Nem eresztheti ki a hangját, nem mutathatja meg, hogy mire képes, ez pedig rendkívül kellemetlenül érinti.

Tóth Andi mindig is imádta a nagyívű dalokat, legendák slágereit feldolgozni. Kétségtelen, hogy kiemelkedő énektudása miatt ez itthon is egyedülálló, csak kevesen képesek ilyen produkciókat színpadra állítani. Csak hogy a Sztárban sztár ítésze szerint, erre nincs igény. Úgy érzi, csak a mai mainstreamnek megfelelő laza dallamokat és szövegeket képesek befogadni az emberek, ő azonban nem erre vágyik. 

Máris találgatják, mik inspirálták a dalokat

Úgy döntött, inkább nem énekel, visszavonul, feladja a karrierjét, csak ne kelljen többet a Néztek című dalát játszania a fellépéseken, mert nagyon diszkomfortos számára, ha ilyen mélységű dalokkal kell az emberek elé állnia. Tóth Andi most bemutatta új, és egyben utolsó albumát, amelyen olyan dalok találhatóak, amelyek eddig a fiók mélyén lapultak. Okkal: úgy érzi, ezek a dalok senkit nem érdekelnek, mert nem annyira YouTube-kompatibilisek. 

Természetesen az új, és egyben utolsó album hatalmas port kavart, a rajongók pedig azonnal kombinálni kezdtek, főleg a szövegeket illetően. Az egyik dalban arról vall, hogy valaki állandóan azt kéri tőle, legyen egy újabb, a Néztek című dalához hasonló slágere, ám ő ezt egyáltalán nem szeretné. A kommentelők szerint Marics Petinek szólhatnak a sorok, ám vannak, akik a menedzsmentre gyanakodnak. Már csak azért is valószínűtlen az előbbi, mert Tóth Andi bevallása szerint, ezek a dalok nem most készültek, régen megírta már őket, valószínűleg ezek a sorok is akkor készültek, amikor Tóth Andi még nem is ismerte ex-párját. 

A sokat vitatott sorok a következők:

Anyukám megijedt es mindig nagyon féltett. Tudtam, hogy ez az utam osztom a sok férget. Nyúzol és b.gatsz, hogy kell egy újabb néztek, néztek. Azt is megutáltam végleg