Szinte mindenki találkozik azzal a kérdéssel az állásinterjún, hogy mik a legnagyobb gyengeségei vagy mik a legnagyobb hibái. Egyikre sem egyszerű válaszolni, most azonban eláruljuk a titkot, ha ezt feleled, nagy sikert érhetsz el vele

Ezt válaszold erre a kérdésre az állásinterjún

A HR-es listáján a mik a legnagyobb hibáid, esetleg gyengeségeid mindig a lista legtetején szerepelnek. Éppen ezért nincs olyan, akitől ne kérdezték volna meg legalább egyszer. Nem egyszerű erre a kérdésre válaszolni, a stressz miatt pedig könnyen előfordulhat, hogy rossz választ adsz. 

Mivel a toborzók szeretnének jobban megismerni, így elkerülhetetlen ez a kérdés. Mivel nagy valószínűséggel felteszik, így az a legjobb, ha megfelelően felkészülsz rá! Alexandra Ridoux coach elárulta a helyes válasz titkát, amivel a HR-es is alkalmas jelöltnek tart majd. 

A szakértő szerint a legnagyobb hiba, hogy perfekcionistának állítod be magad. Nem tilos azt mondani, hogy sosem hibázol, de nem túl jó módszer. A hibák felvállalása azt jelenti, hogy őszinte vagy. 

Nem tilos, de tompa válasz, amely hamisan cseng. Készülj fel arra, hogy a toborzó ismét rákérdez valamilyen módon. Ha hiányzik a pozícióhoz szükséges technikai tudás, jobb, ha őszinte leszel, és azt mondod: „Nem ismerem ezt a szoftvert, de gyorsan tanulok, és már használtam hasonlókat”

– magyarázza a szakértő. 

A szakértő szerint az a legjobb, ha őszinte vagy, de nem kell olyan nagyon. Mindig figyelmesen olvasd át a jelentkezés feltétleit, ezek alapján válassz olyan hibákat, melyeken tudsz javítani. Fontos, hogy ezek ne zavarják a munkahelyi légkört vagy mások munkáját. Olyan hibákat szintén nem érdemes felsorolni, melyeknek nem sok közül van a munkakörhöz. 


Via