Szoros összefüggés van a munkavállaló boldogsága és a közvetlen vezetőjével való kapcsolata között. Sajnos akadnak olyanok, akiknek már volt „szerencséjük” mérgező főnökhöz, kapcsolatuk pedig nem mindig végződött happy enddel. Szakértő segítségével azonban könnyen leleplezheted őket.

Önmagát fényezi

A mérgező főnök gyakran megreked az imázsmenedzsmentben. Az egó vezéreli, amely arra irányul, hogy saját magát jó színben tüntesse fel, vagy az esetleges hibákért a beosztottjait hibáztassa. Ez lehet tagadás, hárítás, védekezés, politizálás, vagy bűnbakkeresés. Amennyiben ezeket tapasztalod, egyértelmű, hogy olyan valakivel van dolgod, akinek nincs semmi önismerete.

Állandóan félbeszakít

Az egyik legfontosabb árulkodó jel az, ha az interjú során félbeszakít, vagy a beszélgetés nagy részét azzal tölti, hogy a cégéről beszél, és arról, hogy mit várnak el a munkavállalóktól. Egy jó interjúztatónak meg kell ismernie téged, hogy mik az érdeklődési köreid, hosszú távú céljaid, és hogyan tudnál beilleszkedni a vállalatba. Tehát, ha több időt tölt azzal, hogy hozzád beszél, mint azzal, hogy meghallgat, az már régen rossz jel.

Illetlen kérdéseket tesz fel 

Amennyiben illetlen kérdéseket tesz fel, az is egy intő jel lehet, hogy mérgező a főnököd. Természetesen manapság már már tolakodó megkérdezni, hogy az illető mikor szeretne gyereket vállalni, vagy a kapcsolati státuszát firtatni, azonban ha továbbra is nagyon személyes kérdésekkel bombáz, akkor ott bizony baj van. Feltehetőleg az interjúztató személy nem tudja hogyan kell tiszteletben tartani a munkahelyi határokat, ami a későbbiekben probléma lehet.


via