Te álmodtál már valaha autóbalesetről? Igen? Ugye, nem volt túl kellemes? Nos, ezt teljesen megértjük, viszont akár hiszed, akár nem, de autóbalesetről álmodni különös jelentéssel bír, most el is áruljuk, mit szimbolizálhat. 

Metaforikus jelentés 

A szakértők szerint az efféle álmok gyakran összefüggenek az átalakulás szükségességével, ami azt jelenti, hogy az életedben valamiféle fordulóponthoz közeledsz. Az álomfejtéssel foglalkozók körében népszerű elmélet, hogy álombeli autó szimbóluma lehet annak, miként haladsz előre az életben, a baleset pedig gyakorlatilag egy leküzdendő akadály metaforája. 

A baleset kimenetele 

Az álmokat kutatók azt mondják egy ilyen álom során fontos figyelembe venni, pontosan milyen balesetről is van szó. Ha egy forgalmas szakaszon, akár egy útépítés közepette karanbolozol álmodban, akkor nem kizárt, hogy egy kicsit nehezen találod a helyed valóságban, nem úgy haladsz a céljaid felé, ahogyan azt eredetieleg elképzelted. Az utad teli van akadályokkal és kihívásokkal. Ha azt álmodod, hogy egy másik autó rohan beléd és te vagy a baleset áldozata, akkor az annak lehet a jele, hogy mindent elkövetsz annak érdekében, hogy kimássz egy szorult helyzetből. Az ilyen álom bár szörnyű, de általában arról árulkodik, hogy a nehezebb próbatételeket is sikeresen vészeled át. 

Halálos baleset 

Tudjuk, hogy ez iszonyatosan ijesztő, de bármilyen hihetetlen halálos balesetről álmodni alapvetően nem rossz ómen. Sőt, ebben a formában a halál a megújulást jelképezi, vagyis a valóságban valószínűleg itt az ideje annak, hogy felszívd magad és végre belevágj egy új projektve vagy megvalósítsd egy régóta dédelgetett álmod. 

(via)