Sokak kedvence a palacsinta, amiből rengeteg félét készíthetsz. Sokféle alapreceptet találhatsz a neten, de őszinték leszünk, mivel nem mindegyik egyformán finom. Ha az igazi, francia verziót szeretnéd elkészíteni, akkor ne keresgélj tovább!
Itt a legfinomabb palacsinta receptje
A franciáknál nagyon népszerű desszertnek számít a palacsinta. A megsült tésztát krémekkel, gyümölcsökkel töltik meg, ami egy nagyon finom édesség. Ahhoz azonban, hogy tényleg tökéletes legyen, egy nagyon jó alapreceptre lesz szükséged. Cyril Lignac, a népszerű francia séf most megosztotta a sajátját, amit megéri kipróbálni.
A séf azt is elárulta, a tökéletes palacsinta titka, hogy csomómentes legyen a tészta. Ő ezt úgy éri el a legkönnyebben, hogy először a lisztet és a cukrot keveri össze. Majd hozzáadja a tojást, és folyamatos kevergetés közben apránként adagolja hozzá a tejet.
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 3 evőkanál porcukor
- 3 tojás
- 500 ml tejet
- 1 csipet só
- 2 evőkanál semleges növényi olaj
- ízlés szerint sör, rum, narancsvirág, vanília, méz vagy fahéj
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a csipet sót keverd össze egy tálban. Csinálj egy kis mélyedést, és törd fel benne egyenként a tojásokat, habverővel jól keverd össze. Keverés közben fokozatosan öntsd bele az olajat, majd a tejet, így nem lesz csomós a tészta. Ezután adhatsz hozzá extrákat, így még finomabb lesz!
Ha alaposan elkeverted, pihentesd egy órát, majd kisütheted a tésztát a palacsintasütőben.