Sokak kedvence a palacsinta, amiből rengeteg félét készíthetsz. Sokféle alapreceptet találhatsz a neten, de őszinték leszünk, mivel nem mindegyik egyformán finom. Ha az igazi, francia verziót szeretnéd elkészíteni, akkor ne keresgélj tovább! 

Itt a legfinomabb palacsinta receptje 

A franciáknál nagyon népszerű desszertnek számít a palacsinta. A megsült tésztát krémekkel, gyümölcsökkel töltik meg, ami egy nagyon finom édesség. Ahhoz azonban, hogy tényleg tökéletes legyen, egy nagyon jó alapreceptre lesz szükséged. Cyril Lignac, a népszerű francia séf most megosztotta a sajátját, amit megéri kipróbálni

A séf azt is elárulta, a tökéletes palacsinta titka, hogy csomómentes legyen a tészta. Ő ezt úgy éri el a legkönnyebben, hogy először a lisztet és a cukrot keveri össze. Majd hozzáadja a tojást, és folyamatos kevergetés közben apránként adagolja hozzá a tejet.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 tojás
  • 500 ml tejet
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál semleges növényi olaj
  • ízlés szerint sör, rum, narancsvirág, vanília, méz vagy fahéj

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot és a csipet sót keverd össze egy tálban. Csinálj egy kis mélyedést, és törd fel benne egyenként a tojásokat, habverővel jól keverd össze. Keverés közben fokozatosan öntsd bele az olajat, majd a tejet, így nem lesz csomós a tészta. Ezután adhatsz hozzá extrákat, így még finomabb lesz! 

Ha alaposan elkeverted, pihentesd egy órát, majd kisütheted a tésztát a palacsintasütőben. 


Via