A melóban sokféle emberrel dolgozol együtt, és éppen ezért különféle kapcsolatok építhetsz ki. Lehet, hogy vannak, akikkel csak párszor beszélsz, míg mások folyton betalálnak a problémáikkal. Van azonban egy típus, akit jobb elkerülni, ez pedig az energiavámpír, aki a te energiádból táplálkozik. Most eláruljuk, hogyan ismerheted fel! 

Folyton rosszul érzed magad, ha vele kell beszélned 

Az energiavámpírok sokszor órákon keresztül képesek panaszkodni, és mindig az ő problémájuk a legnagyobb. Igen, előfordulhat, hogy valaki rázós időszakon megy keresztül, de nem szabad, hogy minden csak róla szóljon. Ha sosem kérdez, és érdek nélkül nem keres az egy jel. A szakértők szerint szintén figyelmeztető jel lehet, ha frusztrációt érzel, amikor vele kell beszélned, vagy csak arra gondolsz, hogy beszélni fogtok a következő napokban. 

Sosem keres megoldást 

Az energiavámpír folyton panaszkodik, mindig történik valami dráma az életében, de megoldást nem keres. Ha esetleg próbálsz neki segíteni, az sosem a megfelelő megoldás az adott dologra. Így a folyton csak újra ugyanarról panaszkodik. 

Egyoldalú a kapcsolat

Az energiavámpír hajlamos elfeledkezni arról, hogy kérdéseket tegyen fel. Nem kérdez vissza, nem is kíváncsi arra, hogy veled mi történik. Éppen ezért hosszabb távon ettől kimerültnek, kihasználtnak érezheted magad. 

Így kezeld az energiavámpírt 

Ryan Howes terapeuta szerint nagyon fontos, hogy az energiavámpírral szemben meg kell húzni a határokat. Lehet sajnálni, együttérezni vele, de nem szabad, hogy őt helyezd előtérbe. Saját magadra is gondolnod kell, és az ő érdekei miatt sosem szabad egy egészségtelen kapcsolatba belekényszeríteni magad. 


Via