Hogy felpörögjünk a munkanapjainkon, rendszeresen iszunk kávét, ám azt valószínűleg te sem tudod, hogy hány csészével kell fogyasztani belőle, hogy ne legyünk fáradtak.

A kávé a fáradtság ellenszere

Az emberek egy évben átlagosan 50 órát töltenek el különböző kávézókban, ahol feltöltődnek a rituálé közben. Egy  felmérésből kiderült, a kávéfogyasztók 77 százalékának két vagy több csésze feketére van szüksége ahhoz, hogy produktívnak érezze magát egy munkanapon, negyedük pedig kiemelte, hogy héfőn van a legtöbb nedűre szüksége.

Elmondható, hogy 10 emberből 6 rendszeresen iszik kávét, hogy kevésbé érezze magát fáradtnak a munkahelyén. Ebből pedig sokan kreatívan játszanak az itallal, ugyanis gyakran változtatják a típusait az órák múlásával, legyen szó hosszú kávéról, cappuccinoról, vagy lattéról.

A legnépszerűbb italok a munkahelyeken

A felmérésben részvevők rangsorolhatták az italokat, így kiderült, hogy melyek a legnépszerűbbek a kávén kívül. A megkérdezettek több italt is megjelölhettek, 70 százalékot kapott a víz, 64 százalékot a jegeskávét, 62 százalékot a tea, 55 százalékot gyümölcslé, a lista utolsó helyén pedig az ízesített víz szerepel 51 százalékkal. 

A megkérdezettek több mint harmada, 37 százaléka szeretné, ha egyaránt lenne meleg és hideg ital, negyedük, 26 százalékuk pedig szeretne különféle italokat készíteni a munkahelyén.

Tízből több mint nyolc alkalmazott azt mondta, hogy ha munkahelyükön ingyenes italokat fogyaszthatnak, akkor úgy érzik, hogy megbecsülik őket

-árulta el a szakértő.

Ez pedig arra ösztönzik őket, hogy bejárjanak az irodába, a cég pedig időt és pénzt takarít meg nekik.


via