A kávé népszerűsége évszázadokra nyúlik vissza, ám a mai napig szívesen kísérlteznek új ízkombinációkkal.

Minden évszaknak megvan a maga különlegessége. Ősszel a sütőtökös, télen a mézeskalács, tavasszal a vaníliás, nyáron pedig a fagyis latte a sláger, ám a Starbucks nagy dobása mindent felülmúl.

olívaolajos kávé

Már Olaszországban, Japánban, az Egyesült Államokban, és most már az Egyesült Államokban is hódít a népszerű nedű, amit a híres kávélánc vezetett be.

Howard Schultztól vezérigazgató felfigyelt arra az olasz szokásra, miszerint többen egy evőkanál olivaolajat esznek meg a reggelijük mellé, vagy a kenyerüket kenik meg vele, ugyanis ez egy mediterrán szokás.

A kávé és az olivaolaj együttese párosítja az oliva markáns ízeit, a kávé lágy ízeivel. 

Mi mindenre jó az olivaolaj?

Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint gyulladáscsökkentő hatással bír. Kitűnő eleme szinte minden salátának, és már a kávéba is előszeretettel használják. 

Az olívaolajos kávé valószínűleg nem fogja felváltani a megszokottat, de mindenképpen érdemes kipróbálni.

via