Ma már kevés olyan ember van, aki ne fogyasztana minimum egy csésze kávét. Akadnak olyanok, akik feketén, mások tejjel és cukorral isszák, ám most egy egészen új trend hódít a TikTok-on.

Kávé citrommal

Bizonyára már sokan hallottak róla, ugyanis most ez az ital az internet sztárja. Egy pohár kávéhoz hozzá kell adni egy egész  citrom  levét, és kész is a varázsital. Habár külön-külön is jót tesz az egészségünknek, a kettő kombinációja igazi vitaminbomba. Egyes feltételezések szerint a  fogyást  is elősegíti, bár ez egy szakértő szerint téves megfigyelés. 

A kávé az egyik legjobb antioxidáns, ezért kitünően oldja a stresszt, valamint csökkentheti a diabétesz, a szívbetegség és a rák kialakulásának kockázatát.  Koffeintartalma  enyhe serkentőszer, ami fokozza a szellemi teljesítőképességet. 

A citrom rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezért nagy mértékben erősíti az immunrendszert. Csakúgy, mint a kávé, erős antioxidáns, segíthet megelőzni a vesekő kialakulását, elősegíti az emésztést, és enyhíti a megfázás okozta torokfájást.

Fejfájásra ajánlott

A kávé önmagában is segíthet megszüntetni a  fejfájás  vagy migrén okozta kínokat, a citromos kávé azonban csodákra képes, ugyanis összehúzza az ereket. 

via