A narancsbőr probléma sokakat érint, még a sztárokat sem kíméli. Ha már kialakul, akkor nagyon nehéz megszabadulni tőle. A jelenséget magyarázni nagyon nem is kell, mindenki tudja, milyen az, amikor gödröcskék jelennek meg a testen, jellemzően a fenéken és a combon. 

Sok  minden segíthet a narancsbőrön

Több módja is van a narancsbőr kezelésének és ma már azt sem lehet mondani, hogy megszüntethetetlen lenne. Persze sok minden kell hozzá: egészséges életmód, megfelelő táplálkozás, sport, esetleg kiegészítő kozmetikai kezelések és a legújabb kutatások szerint kollagén. 


Kívül-belül használ

A kollagén fogyasztása nem csak azért jó, mert feltölti a kollagén raktárakat, hanem azért is, mert fokozza a szervezet saját kollagéntermelését. 
A hialuronsav és a C-vitamin is sokat segíthet a bőrképen, ez utóbbi különösen fontos, mert nem csupán támogatja a kollagén termelődését, de segíti annak beépülését is. Ezzel pedig szebb, feszesebb és rugalmasabb lesz a bőr, az egész testen. Ezeket az anyagokat krém formájában is be lehet vinni a bőrbe, úgy szintén nagyon hatásosak. 


Az arcon is megjelenhet

Kevesen tudják, hogy a narancsbőr nem korfüggő és akár az arcon is megjelenhet. Már 20 éves kor után is felbukkanhatnak narancsbőr jelei, és az sem ritka, hogy az arcon, az állkapocs környékén megjelennek a kisebb gödröcskék, amik nem ráncok és nem bőrsérülések. 
Erre is jó a kollagén és persze a célzott kozmetikai kezelések, krémek és masszázsok. 

Via