Az utóbbi időben egyre több fogorvos van jelen a közösségi médiában, akik elmondják, hogy bizonyos ételek vagy italok hogyan károsíthatják a fogaidat. Most az egyik legveszélyesebb koktélról rántották le a leplet! 

Károsíthatja a fogaidat ez a népszerű koktél

A Chelsea Dental Clinic által kezelt TikTok-fiókon egy fogorvos elárulta, hogy melyik a legveszélyesebb koktél, ami maradandó nyomokat hagyhat a fogaidon, ez nem más, mint a Pornstar Martini. Az ital hagyományosan vodkából, Passion Fruit likőrből, maracuja szirupból készül, emellé szoktak még egy másik pohárban pezsgőt felszolgálni, de olyan verzió is van, ahol hozzákeverik. 

A szakértők szerint a pezsgő és a gyümölcsből származó cukor együttesen nagyon rosszat tesznek a fogaknak. A koktél gyakori fogyasztása pedig súlyosan károsíthatja a fogzománcot. 

Nem csak a koktél okozhat károkat

A videóban szereplő fogorvos egy másik veszélyre is felhívta a figyelmet, ez pedig az elszíneződés, amit sokszor a zöld tea okoz. Elárulta, hogy az ital sokkal jobban megszínezi a fogakat, mint mondjuk a kávé, így nem árt vele vigyázni. 


Via