Az egészséges fogsor nemcsak azért fontos, hogy szép legyen a mosolyod, hanem azért is, hogy sokáig épek és egészségesek legyenek a fogaid.Egy díjnyertes fogorvos, Dr. Rhona Eskander most elárulta, melyik az a három hiba, amit elkövethetsz a fogmosás során és amikkel hosszútávon teljesen tönkreteheted a fogaid egészségét!

1. ne fogyassz bizonyos italokat!

A fogorvos szerint be kéne tiltani a cukros szénsavas üdítőket, az almaecetet és a citromos vizet, mert ezekben az italokban alacsony, maró hatású pH-érték (sav) található, ami kimarja a fogakat, bennük lévő magas cukormennyiség hihetetlen mértékben roncsolja a fogzománcot.

Mit igyál helyettük? A víznél jobb italt nem fogsz magadnak találni: ez a legegészségesebb dolog, amit fogyaszthatsz, mert nincsen benne cukor és a fogaidat sem roncsolja! 

2. mondj le a gumicukrokról!

Te is imádod a gumicukrokat? Lehet, hogy jobb ötlet lemondani róluk, mert a fogorvos szerint a nyalókák, a gumicukrok, a keménycukorkák és a szopogatni való cukros társaik egyenesen a fog felszínére tapadnak rá, ami miatt hamarabb fognak kilyukadni a fogaid! 

Mit egyél helyettük? A cukorkákról mondj le, de a csokiról nem muszáj. A fogorvosok szerint a csokikban lévő cukrot szinte azonnal lenyeljünk, kevés tapad meg a fogakon, a gumicukrokon lévő cukor viszont egyenesen a fogközeket támadja meg. 

3. REGGELI UTÁN MOSS FOGAT! 

A legtöbb ember felkelés után egyből tisztálkodni megy, amibe a fogmosás is beletartozik. Utána pedig tisztán, üdén és frissen vágnak bele a reggelibe, ami a fogorvosok szerint az egyik legnagyobb hiba, amit el lehet követni. 

A legtöbb embernek reggelente savas lesz a gyomra, mert sem folyadék, sem étel nem került a szervezetükbe 6-10 órán át. Ha reggeli előtt mosol fogad, ezt a savat masszírozod be a fogaidba. Reggeli után viszont ez nem áll fennt, úgy csak az ételmaradékoktól tisztítot meg a fogsorodat! 

– mondja a fogorvosok, aki mindenkit arra buzdít, hogy csak a reggeli kávéja, rántottája után mosson fogat, előtte semmiképp, mert többet árthat vele a fogzománcának, mint gondolná! 

Via