Bulit tartanál halloweenkor? Akkor ezekkel a koktélokkal felturbózhatod a partit. 

A Vámpír csókja 

A vámpírok ihlette koktél minden halloweeni buli sztárja, szóval, ha szeretnéd, hogy a vendégeid odáig legyenek, akkor ezt az italt semmiképpen se hagyd le a listádról. 

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 20 ml málnalikőr
  • 25 ml vodka
  • jég
  • marék fagyasztott málna
  • vörös cukor a díszítéshez (elhagyható)
  • pezsgő

Elkészítés 

Először is tedd a martinis poharakat a fagyóba. A koktél elkészítése során öntsd a shakerbe a málnalikőrt és a vodkát, majd adj hozzá egy marék jeget és málnát. Ezután rázd össze alaposan az egészet a shakerben, majd a finomság mehet a lehűtött martinis poharakba, ha díszítenéd a poharat is, akkor mártsd hideg vízbe a szélét, majd a vörös cukorba. (Persze azelőtt, hogy beleöntenéd az italt) Végül az egészet felöntheted egy kis pezsgővel. 

Boszorkányfőzet 

Elő az üsttel, készüljön a boszorkányfőzet! 

Hozzávalók 4 adaghoz 

  • 20 g porcukor
  • 50 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcsök
  • 200 ml vodka
  • 100 ml málnalikőr
  • 50 ml kék curaçao
  • 100 ml citromlé
  • jég
  • ehető csillám, díszítéshez (elhagyható)
  • 4 koktélcseresznye, tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés 

Az egészet kezd a gyümölcsalappal: önts 60 ml vizet egy serpenyőbe, majd add hozzá a porcukrot, ezután pedig jöhetnek a bogyós gyümik. Ezt főzd 3-4 percig, közepes lángon, addig amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Ha ez kész vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ezután mehet a shakerbe a vodka, a málnalikőr, a kék curaçao, a citromlé és egy marék jég. Jól rázd fel az egészed, ha pedig kész, martinis pohárban szervírozd és add hozzá a gyümölcsös alaplét. Ha szeretnéd szórd meg egy kis ehető csillámmal, illetve díszítheted vágott koktélcseresznyével is. 

 (via)