Bulit tartanál halloweenkor? Akkor ezekkel a koktélokkal felturbózhatod a partit.
A Vámpír csókja
A vámpírok ihlette koktél minden halloweeni buli sztárja, szóval, ha szeretnéd, hogy a vendégeid odáig legyenek, akkor ezt az italt semmiképpen se hagyd le a listádról.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 20 ml málnalikőr
- 25 ml vodka
- jég
- marék fagyasztott málna
- vörös cukor a díszítéshez (elhagyható)
- pezsgő
Elkészítés
Először is tedd a martinis poharakat a fagyóba. A koktél elkészítése során öntsd a shakerbe a málnalikőrt és a vodkát, majd adj hozzá egy marék jeget és málnát. Ezután rázd össze alaposan az egészet a shakerben, majd a finomság mehet a lehűtött martinis poharakba, ha díszítenéd a poharat is, akkor mártsd hideg vízbe a szélét, majd a vörös cukorba. (Persze azelőtt, hogy beleöntenéd az italt) Végül az egészet felöntheted egy kis pezsgővel.
Boszorkányfőzet
Elő az üsttel, készüljön a boszorkányfőzet!
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 g porcukor
- 50 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcsök
- 200 ml vodka
- 100 ml málnalikőr
- 50 ml kék curaçao
- 100 ml citromlé
- jég
- ehető csillám, díszítéshez (elhagyható)
- 4 koktélcseresznye, tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés
Az egészet kezd a gyümölcsalappal: önts 60 ml vizet egy serpenyőbe, majd add hozzá a porcukrot, ezután pedig jöhetnek a bogyós gyümik. Ezt főzd 3-4 percig, közepes lángon, addig amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Ha ez kész vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ezután mehet a shakerbe a vodka, a málnalikőr, a kék curaçao, a citromlé és egy marék jég. Jól rázd fel az egészed, ha pedig kész, martinis pohárban szervírozd és add hozzá a gyümölcsös alaplét. Ha szeretnéd szórd meg egy kis ehető csillámmal, illetve díszítheted vágott koktélcseresznyével is.
(via)