A pszichológusok nem véletlenül töltetnek ki a pácienseikkel egy-egy személyiségtesztet, mert ezekből nagyon sok rejtett tulajdonságra is fény derülhet.

Persze az eredményeket mélyebben is érdemes kielemezni, de sok mindenre rávilágíthatnak ezek a tesztek.

Ha nem tartasz az önismereti játékoktól, tegyél egy próbát, hogy kiderüljön, mennyire kerülöd a felelősségvállalást, és hogyan birkózol meg a nehézségekkel.

Személyiségteszt egy macskával

Az alábbi képen egy lépcsősort láthatsz, amin egy macska sétál. De vajon lefelé vagy felfelé sétál?

Nézd meg a képet, és ha megvan a válasz, görgess lejjebb, hogy megtudd, mit árul el rólad a döntésed!

szemelyisegteszt-cosmopolitan.hu
Forrás: valleyislelighting.net

A cica szerinted felfelé sétál?

Akkor te egy alapvetően kifejezetten optimista személyiség vagy, aki ahelyett, hogy a múlton rágódna, a jövőbeni célokra koncentrál. Hiszel abban, hogy kockázatot kell vállalni és rugalmasnak kell lenni, mert csak így lehet sikereket elérni. Igyekszel minden helyzetben meglátni a jót, emiatt nagyon jó problémamegoldó készséggel rendelkezel. Nem félsz a kihívásoktól, sőt néha kifejezetten keresed az új utakat és megoldásokat.

Inkább lefelé jön a macska?

Ha így látod, akkor te alapvetően óvatosabb személyiség vagy, aki nagyra értékeli a stabilitást és a biztonságot. Jobban szereted a kipróbált módszereket az élet minden területén, mint az újításokat. Szeretsz mindent előre megtervezni, nem kedveled a váratlan meglepetéseket. Jó problémamegoldó vagy, de mindig mindent alaposan megfontolsz, mielőtt döntést hoznál. Logikusan gondolkodsz, akinek nem kerülik el a figyelmét az apró részletek sem, így viszont a nehézségeken kicsit lassan lendülsz túl.

via