Az Ország Tortája címet idén a Huncut Szilva Herceg fantázianevű torta gyerte el.

A hagyományokhoz hívén idén 16. alkalommal rendezték meg az Ország Tortája versenyt, az államalapítás szimbolikus köszöntésére.

2022-ben Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász kreációja, a Huncut Szilva Herceg fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet. A tortát az egri vörösbor és a a szilva kombója ihlette, alapja pedig egy lisztmentes, mogyorós dacquoise felvert karamellizált csokoládés fahéjropogóssal, amit lágyan rétegez egy pikánsan fűszerezett szilvás csokoládémousse, megbolondítva egy kis vörösborral, a torta koronája pedig a szintén vörösboros erdei áfonya-szilva zselé.

@Magyar Cukrász Ipartestület

A második helyezett a Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) által készített „Kék kötény kincse” lett, míg a harmadik helyen az „Évszakok”, Szivós Zita (Major Cukrászda, Budapest) alkotása végzett - számolt be a funzine.hu. 

A cukormentes változat az alakodra is vigyáz

A Magyarország  Cukormentes  Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Ipartestülettel együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Idén a díjat Gyuris László cukrászmester nyerte a Nagyi kedvence nevű alkotással.

A tortában a málnás, fehércsokoládés pisztácia ropogós, valamint a könnyű mascarpone mousse remek harmóniáját hibiszkusz virág és csipkebogyó velő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, gabonalisztet nem tartalmaz. És még az alakod miatt sem kell aggódnod, ugyanis a torta energiatartalma csupán 233,8 kcal szeletenként, így akár a  fogyókúrádba  is beleillesztheted!

Ekkor keresd!

Az ország tortája és az ország cukormentes tortája több mint 400 helyen lesz kapható országszerte. A listákon szereplő cukrászdák augusztus 19-21. között készítik a tortákat, de ezután is érdemes érdeklődni a cukrászdákban, hogy kapható-e a torta.

Via