A becslések szerint világszerte 65 millió ember szenved az ún. hosszú covidban, aminek a lényege, hogy bár a beteg már nem fertőz, de a koronavírus tüneteit továbbra is érzi. Ezzel a kórral küzd a 25 éve Lily Seibert is, aki már három éve képtelen meggyógyulni, hiába a terepiás kezelések. 

Három éve fertőződött meg

A Brooklyban élő lány koronavírus tesztje először a járvány korai szakaszában, 2020 márciusában lett pozitív. Lilyt akkor influenzaszerű tünetek sújtották, amiknek pár napon belül el kellett volna múlniuk. A kezdeti tünetek azonban, csak három héttel később kezdtek nála enyhülni, de az olyan jelek, mint a légszomj vagy a szédülés sajnos megmaradtak. 

Lily 15 percnél tovább nem tudott járni, valamint a lépcsőzés is elképesztően megterhelő volt a számára. A fiatal lány a betegsége kapcsán nemrégiben úgy nyilatkozott: 

Már lassan három éve, hogy krónikus kimerültséggel, légszomjjal, mellkasi fájdalommal és szapora szívveréssel küzdök. 

– mesélte Lily, majd hozzátette: 

Bár könnyű elcsüggedni, de bizakodó vagyok. 

Imádott sportolni 

Mielőtt a koronavírus ledöntötte volna a 25 éves lány nagyon akítv életet élt: imádott sportolni. Amióta azonban küzd a tünetekkel nem tud edzeni, emiatt pedig néha úgy érzi, mintha elvesztette volna az identitását. 

Az elmúlt néhány évben Lily számos terápiát és gyógyszert kipróbált, beleértve az inhalátorokat, antibiotikumokat és légzőgyakorlatokat, de megoldást egyik sem hozott. A 25 éves lány végül kipróbált egy akkupunktúrás kezelést, ami bár nem gyógyította meg, de bizonyos javulást érzett a hatására. 

Nem használ semmi 

Emellett Lily azt követően, hogy minden kezelési lehetőség kudarcot vallott, elkezdett alacsony dózisban szedni egy Naltrexon nevű gyógyszert, amit általában valamilyen függőségben szenvedőknek adnak. 2022-ben a Brit Kolumbiai Egyetem ugyanis megállapítota, hogy ennek a gyógyszernek az alacsony dózisa biztonságos, és segítehet csökkenteni a fájdalmat, valamint gyulladást, miközben javítva a közérzetet és az immunrendszer működését. 

Lily egyébként arról is beszélt, nagyon nehéz neki, ugyanis nem tudja, hogyan fogja érezni magát az adott napon. 

(via)