A pszichológusok gyakran alkalmazott módszere, hogy egy személyiségteszt segítségével térképezik fel a hozzájuk fordulók valódi tulajdonságait.

Ehhez általában különleges képeket használnak, mert megállapították, hogy az egyéni döntések árulkodnak az adott személy jellemvonásairól is. Nem ritkán a vizsgálatban részt vevők is rácsodálkoznak arra, hogy milyen adottságaik befolyásolják a választásaikat.

Ha készen állsz egy kis önismereti játékra, most kiderítheted, hogy hagyod-e magad befolyásolni, vagy jobban szeretsz mindenben te magad dönteni?

Személyiségteszt a lámpákkal

Az alábbi képen 3 különböző lámpát láthatsz. Válaszd ki azt, amelyik először megtetszik, vagy megragadja a figyelmed. Fontos, hogy az első benyomásodra hallgass, mert csak így kapsz valós eredményt.

szemelyisegteszt-cosmopolitan-hu
Forrás: valleyislelighting.net

Ha kiválasztottad az egyiket, görgess lejjebb, hogy megtudd, mit árul el rólad a döntésed!

„A” jelű lámpa

Nehezen döntesz, hajlamos vagy a halogatásra, mert mindig szeretnéd megtalálni a legjobb megoldást. Minden szempontot figyelembe veszel, mielőtt elhatározod magad, és kikéred mások véleményét. Bizonytalan vagy, ezért könnyen rá tudnak beszélni arra is, hogy megváltoztasd a korábbi véleményed. Ne akarj mindig mindent túlgondolni!

„B” jelű lámpa

Ha ezen a lámpán akadt meg a tekinteted, akkor te egy igazán impulzív személyiség vagy. Nem vesztegeted az időd, mert az vallod, hogy meg kell ragadni a pillanat kínálta lehetőségeket. Határozott vagy, egy pillanatig sem kételkedsz a döntéseidben. Ez az élet számos területén megkönnyíti a helyzetedet, de azért a nagy horderejű kérdésekben érdemes megfontoltabbnak lenned.

„C” jelű lámpa

Harmóniára törekszel, ezért az egyensúly megtalálása a legfontosabb számodra. Bizonyos kérdésekben meggyőzhetetlen vagy, de ha úgy ítéled meg, hogy más jobban ért az adott területhez, elfogadod a tanácsokat. Könnyedén alkalmazkodsz a különböző helyzetekhez, ám néha téged is az érzelmeid vezérelnek az észérvek helyett.

via