Ha szeretnél egy igazán kiadósat ételt reggelizni, ami nem csak gyors, hanem szuper finom is, akkor van egy jó hírünk. A francia pirítóst tiramisuval ki kell próbálnod.
Vannak olyanok, akik sósan, míg mások édesen szeretik indítani a napjukat, ám van egy olyan étel, amiért most mindenki rajong.
Mindenki imádja ezt a francia pirítóst
Senki nem gondolná, de a klasszikus tiramisu és a francia pirítós párosítása igazi kényesztetés az ízlelőbimbóknak.
Ha még extrábban szeretnéd elkészíteni, használj krémsajtot, és szárazkenyeret, ugyanis sokkal jobban magába szívja a pudingot, és a kávét is, így igazi ízorgiában lesz részed.
Hozzávalók
- 180 g mascarpone
- 1/4 bögre porcukor
- 1 kalács, szeletekre vágva (lehetőleg szikkadt)
- 4 db tojás
- 1-1/2 bögre tej
- 1/2 bögre habtejszín
- 1/4 bögre kristálycukor
- 2 teáskanál instant kávé
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 evőkanál sótlan vaj
- cukrozatlan kakaópor és juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés
- Gumispatula segítségével egy közepes tálban keverd simára a mascarponét és a porcukrot. Tedd át egy közepes kerek hegyű szórófejjel ellátott habzsákba.
- Metszőkés segítségével vágj 1 ujjnyi széles hasítékot minden kalácsszelet aljára, a kést körülbelül a penge hosszában behelyezve, de vigyázva, hogy ne vágd át a másik oldalát. A mascarponés tölteléket rakd a résekbe.
- Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a kristálycukrot, az instant kávét és a vaníliát. Mártsd a töltött kalácsot a tojásos keverékbe, és hagyd mindkét oldalán kb. 10 másodpercig ázni.
- A vajat közepes lángon olvaszd fel, amíg habos nem lesz. Tedd bele a kalácsot, és süsd őket aranybarnára, oldalanként kb. 3 perc alatt. Ismételd meg a maradékkal, szükség szerint szabályozva a hőfokot és több vajat hozzáadva.
- Rendezd el a kalácsokat egy tálon. Hintsd meg kakaóporral és tálald juharsziruppal vagy eperrel.