Ha szeretnél egy igazán kiadósat ételt reggelizni, ami nem csak gyors, hanem szuper finom is, akkor van egy jó hírünk. A francia pirítóst tiramisuval ki kell próbálnod. 

Vannak olyanok, akik sósan, míg mások édesen szeretik indítani a napjukat, ám van egy olyan étel, amiért most mindenki rajong. 

Mindenki imádja ezt a francia pirítóst

Senki nem gondolná, de a klasszikus  tiramisu  és a francia pirítós párosítása igazi kényesztetés az ízlelőbimbóknak.

Ha még extrábban szeretnéd elkészíteni, használj krémsajtot, és szárazkenyeret, ugyanis sokkal jobban magába szívja a pudingot, és a  kávét  is, így igazi ízorgiában lesz részed. 

Hozzávalók

  • 180 g mascarpone
  • 1/4 bögre porcukor
  • 1 kalács, szeletekre vágva (lehetőleg szikkadt)
  • 4 db tojás
  • 1-1/2 bögre tej
  • 1/2 bögre habtejszín
  • 1/4 bögre kristálycukor
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • cukrozatlan kakaópor és juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés

  • Gumispatula segítségével egy közepes tálban keverd simára a mascarponét és a porcukrot. Tedd át egy közepes kerek hegyű szórófejjel ellátott habzsákba.
  • Metszőkés segítségével vágj 1 ujjnyi széles hasítékot minden kalácsszelet aljára, a kést körülbelül a penge hosszában behelyezve, de vigyázva, hogy ne vágd át a másik oldalát. A mascarponés tölteléket rakd a résekbe.
  • Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a kristálycukrot, az instant kávét és a vaníliát. Mártsd a töltött kalácsot a tojásos keverékbe, és hagyd mindkét oldalán kb. 10 másodpercig ázni.
  • A vajat közepes lángon olvaszd fel, amíg habos nem lesz. Tedd bele a kalácsot, és süsd őket aranybarnára, oldalanként kb. 3 perc alatt. Ismételd meg a maradékkal, szükség szerint szabályozva a hőfokot és több vajat hozzáadva.
  • Rendezd el a kalácsokat egy tálon. Hintsd meg kakaóporral és tálald juharsziruppal vagy eperrel. 

via