Sokszor beszélünk mérgező szerelmekről és barátságokról, pedig a testvéri viszonyban, ez ugyanúgy előfordulhat. 

Toxikus testvérek

Amíg egy szerelmi kapcsolatnál félnek az emberek attól, hogy véget ér, a testvérével több ember kommunikál úgy, hogy nem számol a következményekkel. Hiszen a rokoni kapcsolat kötelez, ami miatt valószínűleg megbeszélik majd a felek, ki-mit rontott el. 

Pedig a testvéri viszonyban is ugyanúgy jelen vannak toxikus vonások, és jobb azokat már időben felismerni, hogy mielőbb orvosolni tudjátok. Lássuk, melyek azok!

Túlzott felelősség 

Mérgezővé válhat a testvéri kapcsolat, ha mindig csak az egyik személy segít a másiknak. Ilyenkor a bajba jutott fél könnyen azt éreztetheti a másikkal, hogy ha az nem segít, tönkre megy az élete. Ez a túlzott felelősség pedig egy idő után nagyon terhessé válhat. 

Családi elnyomás

Nem ritka, hogy megvan, ki a kedvenc a testvérek közül, ám ezt tudni kell a helyén kezelni. Ha viszont a testvér visszaél vele, és tisztességtelen előnyökre váltja, az a lehető legrosszabb opció. Főleg, mert ilyenkor a szülőnek is van felelőssége az ellentétben, amellyel nem mindig egyszerű szembesíteni. 

Rivalizálás

Ha aggódsz attól, hogy a testvéreddel találkozz, mert állandóan a rivalizálást kötöd a személyéhez, az szintén nem túl bíztató jel. Mindenkinek látnia kell, neked is, hogy nem versenyeztek. Nem vagytok ellenfelek, és nem múlik semmi azon, hogy kit léptetnek hamarabb elő, vagy ki talál korábban pasit.

via