A rosszul időzített menstruációnál nincs rosszabb. Gondolj csak bele, éppen vakációzni készültök a pasiddal, de neked belecsúfit a dologba a ciklusod. Na, de mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, lerövidítheted a menzeszed? Bizony, íme néhány szuper tipp, amivel hamarabb elmúlnak azok a bizonyos napok.

Izzad ki 

A testmozgás nem csak abban segít, hogy kevésbé legyen fájdalmas a menzeszed, ugyanis egy tanulmány szerint a testmozgás nagyjából negyed nappal csökkenti a menstruáció időtartamát. 

Fogamzásgátló 

Bár ezt annyira nem ajánljuk, de ha előbb kezded el szedni a fogamzásgátlót, esetleg nem hagysz szünetet, akkor hamarabb véget érhet a menzeszed, sőt akár azt is elérheted, hogy kimarad. Ezzel játszani nem annyira jó dolog, de egy-egy alkalommal beleférhet, főleg, ha tényleg nagyon fontos nyaralásra készülsz és nem szeretnéd, hogy bármi elrontsa. 

Orgazmus 

Az orgazmus, akár szex, akár önkielégítés révén általában nagyon jó ötlet, ugyanis esélyes, hogy lerövidíti a menzesz időtartamát. Az orgazmus ugyanis nagyon hasonlít a méh izomösszehúzódásaihoz, melyek eloszlatják a menstruációs vért. Az orgazmus során ráadásul endorfinok szabadulnak fel, melyek enyhíthetik is a menzesz miatti görcsöket és javíthatják az általános hangulatod. 

C-vitamin 

A C-vitamin nem csak megfázás esetén jó. Vannak arra utaló jelek, hogy a vízben oldodó vitamin potenciálisan növelheti a progeszteronszintet, ez pedig segíthet a menzesz idejének lerövidítésében is. 

(via)