A 15 éves arizonai lány, Abigail Beck szörnyű kínokat él át minden egyes alkalommal, amikor víz éri a bőrét. Annyira durván allergiás rá, hogy még inni sem tud, ugyanis azonnal rohan hányni. 

Nagyon ritka

A kamasz egy hihetetlenül ritka vízallergiában szenved, ami gyakorlatilag megkeseríti az életét. Zuhanyozni, inni, de még sírni sem tud, ugyanis, ahogy vízzel érintkezik a teste, pokoli fájdalmat érez. 

Miután már évek óta küzdöttem, és egy egyszerű zuhanyzás közben is égett a bőröm, elmentem az orvoshoz

– mesélte Abigail, akinél végül vízi csalánkiütést diagnosztizáltak, ami egy elképesztően ritka allergia. Leggyakrabban a nőket érinti, a tünetek pedig az esetek túlnyomó többségében a pubertás kor kezdete körül jelentkeznek. A tini lány arról is beszélt, hogy még sírni sem tud, ugyanis sírás közben olyan érzése van, mintha sav borítaná be a bőrét és az egész arca lángol a fájdalomtól. 

@dr.chad Most doctors have never even heard of this condition so she's hoping to spread awareness by sharing her story.🤯😶 #truestory #doctok #storytime ♬ Coming of Age - Blondes

Ez irányítja az életét 

Ez irányítja jelenleg az életem, de én ezt nem akarom. Ha vizet iszom hányok, és nagyon fáj a mellkasom, sőt a szívem is sokkal hevesebben ver

– magyarázta Abigail, aki víz helyett inkább gránátalma levet, vagy sportitalokat fogyaszt. Sima vizet már egy éve nem ivott, ezért kénytelen rehidratációs tablettát szedni, hogy ne száradjon ki, sőt az orvosok most azt fontolgatják, hogy intravénásan juttatnak több folyadékot a szervezetébe. 

Folyamatos félelem 

Félek attól, hogy egy nap kicsúszik minden az irányításom alól és senki nem fogja tudni, mit tegyen. Még azt sem tudom, magamon, hogyan segíthetnék 

– osztotta meg a félelmeit Abigail, akinek a betegsége annyir akadályozza őt, hogy még sportolni sem tud, valamint megállás nélkül azon aggódik, hogy egy nap kiszárad. A lány számára ráadásul az a legijesztőbb, hogy a betegsége annyira ritja, hogy információt is alig találni róla. 

Az emberek nem értik

Nem tudom, hogy ez megölhet-e, erről nem beszéltek nekem. Vannak tüneteim, amik miatt leállhat a szívem, de senki nem tud sokat erről az állapotról, így azt sem tudják, hogy meghalhatok-e 

– mondta a lány, aki arról is beszélt, az emberek nem értik, mi is ez a betegség. 

Amikor elmondom az embereknek, hogy allergiás vagyok a vízre, kinevetnek, nem veszik komolyan a legtöbben (...) Vannak persze, akik megdöbbennek, sőt akadnak olyanok is, akik kérdéseket tesznek fel, mert segíteni szeretnének. 

– árulta el Abigail, aki számára gyakran frusztráló a sok kérdés, ugyanis nem tudja megmagyarázni a betegségének az okát. 

(via)