A márkák sorra jelentkeznek az édes, púderes jegyekkel rendelkező parfümökkel, amik egészen fantasztikus illatokat árasztanak – az igazság szerint viszont nemcsak az újdonságok a menők, a régi klasszikusok sokszor jobbak, mint a friss parfümök! Következzen tehát most öt olyan női parfüm, ami a '90-es években landolt a parfümériák polcain, de a mai napig olyan nagy népszerűségnek örvendenek, hogy a boltok nem tudják levenni a kínálatukból!

CLINIQUE HAPPY

Az 1997-es megjelenése óta már vagy egy halom ikonikus női illat debütált, mégsem terveztek azóta sem egy ilyen finom édes-gyümölcsös illatot sem! Tökéletesen kifejezi a nevét, a happyt, azaz a boldogságot, mert sokan azonnal mosolyogni kezdenek, amint megszagolják. 2022 óta pedig újra nagyon népszerű ez az illat: az eladási listák szerint 51%-kal többet adtak el belőle az elmúlt néhány évben a Y2K-őrület miatt, mint 10 évvel ezelőtt! 

CALVIN KLEIN ONE

A '90-es évekbeli női parfümökre gondolva sokaknak a CK One illata jut először eszébe. Egyrészt a reklámja sem volt semmi (fiatal Kate Moss félmeztelenül), másrész az illata sem, mert ez egy nagyon gendersemleges,  uniszex illat, simán viselhetik a pasik is. Nem virágos, nem édes, mégcsak nem is kifejezetten nőies, hanem inkább egy pézsmás, bergamottos illat, ami tömény frissességet áraszt magából. Még mindig rajonganak érte a nők!

ESTÉE LAUDER PLEASURES

A leírás szerint az optimista, örökvidám nők illata ez az Estée Lauder parfüm, ami nagyjából le is írja, mit is várhatunk a parfümtől: egy finom és gyengéd, mégis friss illatot, amiben a a jázmin, az eső, a friss len, a jázmin és a bazsarózsa keveredik egymással. 1995-ben jelent meg ez a virágos illat, mai napig a márka egyik legtöbbet eladott parfümje, ami azért jelent valamit!

THIERRY MUGLER ANGEL

Szó szerint az egyik legikonikusabb '90-es évekbeli parfüm a Thierry Mugler Angel édes parfümje, ami olyan menő, hogy még most is reklámozzák a magazinokban. 1992-ben rukkoltak ki vele és akkor hihetetlenül nagy újdonságnak számított a benne lévő pacsuli, csokoládé, vattacukor és a mézes jegyek keveredése. Most is az, kategóriájában azóta sem alkottak jobbat, nagyon tuti illat! 

Jean Paul Gaultier Classique 

A Jean Paul Gaultier parfümök a csodás, női testet imitáló üvegcséikkel hívják fel magukra a vásárlók figyelmét, ám a bennük lévő fantasztikus illat az, amiért újra meg újra megvásároljuk őket. A Classique nevű parfümöt 1993-ban jelentették meg, illata pedig a narancsvirág, a gyömbér, a rózsa és a vanília esszencia keveredéséhez emlékeztet.

Via