A kondícionálás rutinnak tűnhet, de elgondoltál már valaha azon, hogy tutira jó helyen használod-e a hajbalzsamot? Annak ellenére, hogy a legtöbben rendszeresen használnak kondícionálót hajmosáskor, gyakran előfordul, hogy az alkalmazása nem megfelelő. A helytelen használat azonban negatívan befolyásolhatja a haj és a fejbőr egészségét, szóval most összeszedtük, hogyan is kellene csinálnod, ha jót szeretnél a fürtjeidnek. 

A balzsam felvitele előtt így mosd meg a hajad

Mielőtt felvinnéd a balzsamot fontos, hogy alaposan mosd meg a hajad. Ezt követően pedig lényeges az is, hogy törölközővel áttöröld és kifacsard belőle a vizet. Erre azért van szükség, mert ha túl nedves hajra viszed fel a kondícionálót, akkor annak nem lesz lehetősége behatolni a haj mélyebb rétegeibe. 

A haj közepére és végére vidd fel 

A balzsammal kapcsolatban sokan elkövetik azt a hibát, hogy az egész hajra felviszik, pedig valójában a kondícionálót a fejbőrre nem kell kenni. A haj közepére és a végekre érdemes belőle tenni. Persze most joggal kérdezheted, miért? Nos, a fejbőrben található faggyú már eleve ápolja a haj gyökereit, így oda extra ápolás nem kell, de a hajvégek viszont igényelhetnek grátisz gondoskodást. Ráadásul, ha a fejbőrre is kensz a balzsamból, akkor nem kizárt, hogy gyorsabban fog zsírosodni a hajad, ugyanis a kondícionáló eltömítheti a pórusokat, sőt bőrirritációhoz is vezethet. 

Öblítés 

Bármennyire is hihetetlen, de gyakori hiba, a balzsam helytelen öblítése. A kondícionálót alaposan ki kell öblíteni, ugyanis a balzsam maradéka miatt a haj hamarabb zsírosodhat. Ha viszont alaposan lemosod, akkor a hajad puha és fényes lesz. 

Minőség 

A balzsamok kiválasztása során, csak úgy mint bármely másik termék esetében, nagyon fontos a minőség. Igyekezz mindig a hajtípusodnak megfelelő terméket választani, ha pedig igazán jót szeretnél a tincseidnek, akkor parabén és szulfátmentes alternatíva mellett dönts. 

 (via)