Ha manikűrről van szó, minden nőnek megvannak a maga preferenciái: vannak, akik Khloé Kardashianhoz hasonlóan az extrém hosszú, hegyes körmöket részesítik előnyben, mások a visszafogottabb manikűrök hívei — de olyanok is akadnak, akik egyáltalán nem foglalkoznak a körmeikkel és természetesen hagyják azokat. 💅🏻

De vajon az egész csak ízlés dolga, vagy a körmök formájának van köze a személyiséghez is? A szakértők szerint nagyon is van, most pedig elárulják, hogy mit is jelentenek a bizonyos köröm formák

Hegyes körmök

A hegyes körmök szenvedélyes, magabiztos és merész személyiségű emberek, akik nem félnek a kockázattól. Magabiztosan váltanak stílust és könnyen alkalmazkodnak a körülményekhez, de igénylik a rendszeres visszajelzést és mások megerősítését is.

Lekerekített körmök

A lekerekített hegyű körmök viselői a leglazább, legkiegyensúlyozottabb személyiségek, akiket semmi sem tud kizökkenteni a napirendjükből. Fejlett érzelmi intelligenciájuk miatt könnyen teremtenek barátságokat, remekül kijönnek az emberekkel és sokan adnak a véleményükre. Harmónikus életre törekednek, ők a leganyáskodóbb típusú személyek.

Négyzet alakú körmök

A négyzet formájúra vágott körmök erőteljes, határozott személyiségről árulkodnak, akik nem szeretnek behódolni másoknak. E körmök viselői számára fontos a megjelenés, az ambíció és a tapasztalat szerint mindenáron el akarják érni a céljaikat. Kitűnő főnökök és kiegyensúlyozott személyiségek, akik szeretik a precizitást.

Ovális alakú körmök

Az ovális alakú körmöket előnyben részesítők a szakértők szerint egyszerű, átgondolt és visszafogott személyiségek, akik kerülik a bajt és a feszültséget. Stílusérzékünk eleganciáról árulkodik, szeretik nyugalommal körbe venni magukat. Szívügyük a környezettudatosság, a természetben érzik magukat a legjobban. 

Via