Ha számodra is kiemelten fontos a  bőrápolás, akkor szinte tuti, hogy a te neszeszeredben is ott van egy rózskvarc roller. Beauty mániásként pedig fixen tudod is, hogyan kell használni. Ha viszont még csak most ismerkedsz ezzel a kis kütyüvel, akkor feltétlenül olvass tovább, mert lehet eddig teljesen rosszul használtad ezt az egyébként nagyon hatékony kiegészítőt. 

Mi az a rózsakvarc archenger?

Először tisztázzuk, mi is az a rózsakvarc roller. Ez egy armasszírizó henger, aminek a használata gyakorlatilag minden korosztály számára ajánlott. Segítségével eredményesen veheted fel a harcot a kisebb ráncokkal szemben, használatával elkerülehető a reggeli arcpuffadás, de a szem alatti sötét karikák ellen is nagyon hatékony. A rózsakvarc egyébként az egyik legnépszerűbb archenger, ugyanis a benne rejlő ásványi anyagoknak hála fejti ki a bőrre gyakorolt – fentebb említett – jótékony hatásait. 

Krémek és szérumok 

A rózsakvarc roller használata egyébként nagyon egyszerű: csak tisztítsd meg a henger felületén, továbbá mosd meg alaposan, tiszta vízzel az arcot és már alkalmazhatod is. Ezek a kis hengerek arckrémekkel és szérumokkal kombinálva is nagyon előnyösek lehetnek, ugyanis fokozhatják azoknak a termékeknek a hatását, amiket az arcodra kensz. A hengerrel ugyanis a bőr mélyebb rétegeibe juthatnak el a krémek és szérumok összetevői, így maximális lehet a kifejtett hatás. 

Használata 

Tehát, ahogyan azt már említettük a rózsakvarc hengert tisztán és tisza bőrfelületen alkalmazd, használat során pedig figyelj arra, hogy a görgő széles végét felfelé és kifelé görgesd az arcodon. A hengert egyébként a nyakadon, dekoltázsodon és a fájó izmokon is bátran bevetheted. A rózsakvarc henger keskeny oldalát érzékenyebb területeken alkalmazd, úgy mint a szem alatt és felett. A rózsakvarc rollert érdemes hűvös helyen, akár a hűtőszekrényben tárolni, így ugyanis sokkal energizálóbb lehet az arcmasszázs élmény. Ráadásul a hengernek van még egy szuper tulajdonsága: remekül tartja a hideg hőmérsékletet, még akkor is, ha a meleg arcbőrön használod. 

(via)