Vannak, akik óramű pontossággal meg tudják mondani, mikor fog megjönni a menstruációjuk, másik számára ez kicsit ingoványosabb terep. A menzesz előtt azonban a nők átalában hasonló tünetektről számolnak be, feszülő mell, hangulatingadozás, fejfájás. Azonban létezik pár fura dolog, ami szintén a mensi eljövetelét mutatja. Ezeket szedtük most össze. 

Csillapíhatatlan éhség 

Akár hiszed, akár nem mielőtt megjön a menzeszed nem kizárt, hogy azt érzed majd farkaséhes vagy. Ez főleg akkor nagyon feltűnő, ha amúg egyáltalán nem eszel sokat, majd hirtelen elkezded csillapíthatatlanul kívánni főként a szénhidrátokat, különösen a csokoládét. Ennek a testedben végbemenő hormonális változásokhoz van köze és teljesen normális.

Szörnyű gondolatok 

Mielőtt megjön a mensid nem kizárt, hogy olyan gondolatok száguldanak végig a fejedben, amik alapesetben sosem. Ez egyébként egy elég extrém jel, de vannak nők, akik a ciklus előtti napokban nem csak simán ingerélkenyebbek, hanem akár pánikrohamokkal és alvási problémákkal is küzdenek. 

Érzékeny bőr 

 A hormonális ingadozások határozottan megváltoztathajták egyes nők bőrének érzékenységét. Sőt, ebben az időszakban nem kizárt az aknék megjelenése vagy ekcémás tünetek felbukkanása. A tünetek akkor csúcsosodnak, amikor a progeszteron hormon szintje a legmagasabb. Nyugi, ez tök normális és a menzesz után hamar elmúlik. 

Száj- és ínyfájdalom 

Talán ez az egyik legfurcsább tünet, de a menzesz előtt bizony előfordul, hogy fájdalmat érzel a szádban, különösen a fogínyedben. Ennek is ahormonális változásokhoz van köze, szerencsére maximum pár napig tart és a megfelelő szájápolási rutinnal csökkenthető a fájdalom érzete. 

(via)