Megrázó felfedezést tett Kendra, aki azzal került be a hírekbe, hogy az ADHD helyett agytumort diagnosztizáltak nála. Eleinte a neten nézett utána a tüneteknek, és sok idő volt amíg orvoshoz ment. A történetével szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy az öndiagnosztika helyett, forduljanak szakemberhez. 

Először ADHD-nak hitte az agytumort

Kendra már tiniként is szenvedett a fejfájástól, az évek során pedig csak rosszabb lett a helyzet. Idővel megjelent nála a migrén, nem sokkal később pedig egyre feledékenyebbé vált, és a koncentrációi is gondot okozott a számára. Megpróbálta kideríteni a probléma forrását, ezért a tüneteit beírta a keresőbe. A találatok alapján azt gondolta, hogy ADHD-ja van. Ezzel a diagnózissal meg is elégedett, de a barátja nem hagyta a dolgokat annyiban. 

A barátom késztetése vezetett el odáig, hogy felkeressek egy neurológust. A fejfájás határozottan jelentős hatással volt az életünkre. A nap végére annyira fájdalmas volt, hogy gyakorlatilag egyenesen mentem aludni vacsora után. Folyamatosan sürgetett, hogy kérjek időpontot, és végül megtettem.

A szakember MRI-vizsgálatot javasolt, de Kendra meg volt győződve, hogy erre semmi szükség, mivel nincs komolyabb baja. A vizsgálat után nem sokkal felhívták a kórházból, és azt mondták, hogy azonnal be kell mennie. Az orvosok közölték vele, hogy agytumora van, a hír pedig valósággal sokkolta. Elárulták neki, hogy a tumor nagy valószínűséggel évek óta növekszik. 

Valószínűleg soha nem gyanakodtam volna arra, hogy daganatról van szó, de ha belegondolok, akkor nyilvánvaló, hogy ha valakinek agydaganata van, akkor fejfájása lehet. 

A műtét után teljesen felépült 

Az orvosok minél hamarabbi műtétet javasoltak, hiszen a tumor nőtt az évek során. Kendra beleegyezett a műtétbe, az orvosok pedig megpróbálták bíztatni. Ettől függetlenül a műtét előtt nagyon ideges volt, és valósággal szorongott. 

A műtét utáni első hét borzalmas volt. A fájdalom leírhatatlan volt, és volt egy furcsa szövődményem a látásommal, ami magától megszűnt, de nyugtalanító volt. Az első hét után a dolgok nagyon gyorsan javultak. 

A tumort sikeresen eltávolították, a következő időszakban pedig teljesen megszűnt a fejfájása. Most már örül neki, hogy elment az orvoshoz, és sajnálja, hogy korábban nem járt utána, hogy mi okozhatja az állandó fájdalmat. 

Létfontosságú, hogy megtudjuk a fejfájás valódi okát, mivel ez határozza meg a megfelelő kezelést. Visszatekintve a daganatos fejfájást a szükségesnél sokkal tovább bírtam.

A történetével szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy a fejfájást, vagy más tüneteket sosem szabad félvállról kezelni. 


Via