Szakállápoló szettek

A szakállápoló szettekben szinte minden olyan termék megtalálható, ami a tökéletes arcszőrzet kialakításához és megőrzéséhez elengedhetetlen. Ha tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy melyik termékre volna szükséged, érdemes egy ilyen szettet beszerezni, vagy borbélyod tanácsát kikérni.

Egy jó szakállápoló szettben az alábbi termékek biztosan megtalálhatók: szakállolaj vagy balzsam, bajuszfésű/szakállkefe, szakállsampon. Ezeket ki lehet egészíteni szakáll formázó ollóval és timsóval egyaránt. A szakáll és bajusz speciális szakállsamponos mosását heti 2-3 alkalommal javasolt elvégezni. A mosást követően gondosan szárítsuk meg az arcszőrzetet, majd szakállápoló olajjal finoman fésüljük át a szakállat. Használhatunk természetes zsírokat tartalmazó balzsamot is, ezt önmagában is használhatjuk vagy az olajozást követően.  Az olaj és a balzsam is a szakáll és a bőr megfelelő nedvességtartalmáért felel. Használatával az arcszőrzet fényes, puha, korpa mentes.

A bajuszfésű létjogosultsága

Elsőre különösnek tűnhet, de akár csak a hajat, úgy a bajszot és a szakállat is rendszeresen fésülni kell különösen egy bizonyos hosszúság elérését követően.

Az ápolt kinézet megőrzéséhez a  bajuszfésű  használata elengedhetetlen, segítségével a gubancolódás és a rasztásodás könnyen megelőzhető. A különböző szakáll ápoló olajokat és balzsamokat is sokkal könnyebben, alaposabban el lehet oszlatni a fésűvel és kefével. A jó minőségű szakáll kefe általában vaddisznó sörte, míg a bajuszfésű körtefa felhasználásával készül. Kaphatóak műanyagból készült termékek is, de érdemes inkább egyszer egy drágább, ám tartósabb darabot beszerezni. Szakállunk meg fogja hálálni a törődést.

Arcszőrzetünk minőségét, erősségét legfőképp a genetikánk és a hormonrendszerünk határozza meg, de életmódunkkal is sokat tudunk tenni érte.

Megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminok bevitelével, bőséges folyadékfogyasztással elő tudjuk segíteni a szőrnövekedést. Mint ahogy az köztudott, a biotin (B7 vitamin) kedvező hatással van a bőr állapotára és haj növekedésére, rendszeres szedése a szakállra is jótékony hatással bír.

Ha nem vagyunk elégedettek szakállunk színével vagy sűrűségével érdemes kipróbálni a szakállfestést! Legjobban azzal járunk, ha szakemberre bízzuk ezt a műveletet és ellátogatunk egy Barber Shopba. A festés teljesen fájdalommentes, pár perc alatt kész van, hatása 4-6 hétig tart. Ne feledjük, a festett szakállat is épp olyan gondosan kell ápolni mint a festetlent! Legyen az olaj, balzsam vagy sampon, használd a te igényeidet legjobban kielégítő szakállápoló terméket!