A jól működő párkapcsolatok alapja egyszerű: az őszinteség, a bizalom, a minőségi együtt töltött idő és a fizikai intimitás híján aligha lesz tartós egy szerelem is, mindezt viszont egy pillanat alatt porrá zúzhatja egy olyan dolog, amitől a hideg rázza ki a pasikat! Nem másról van szó, mint a női féltékenységről, amit hosszútávon egy férfi sem tolerál a párkapcsolatában.

A féltékenység mindent tönkretesz a pasik szerint 

Bár egy egészséges mértékű féltés még belefér, a mániás féltékenység, a túlzott aggódás, stresszelés és számonkérés már épp elég okot ad szakításra a pasik szerint, ezért jobb, ha kicsit lazábbra veszed a párodon való kattogást.

Az egy dolog, ami kikészít, ha járok valakivel? A féltékenység. Már több kapcsolatom is tönkrement miatta. Ki nem állhatom, ha a csajom hátam mögött csekkolja a telómat, nézi a chateket, kutakodik a zsebeimben és állandóan számonkér. Ilyenkor mintha egy pillanat alatt ki is szeretnék az illetőből

– mondja egy Reddit-felhasználó, aki állítja, hogy a szemében még egy 10/10-es bombanő is pillanatok alatt válhat 1 pontos csajjá, ha ezt csinálja vele. A srác azt is hozzáfűzte, hogy nem érti miért van erre szükség, mert a kapcsolataiban soha nem szokott megcsalni, hazudni vagy terelni, nála az őszinteség az alap. Mégis ezt csinálják nála a csajok, amit egyáltalán nem tolerál. De vajon mi a megoldás erre?

Lehet rajta változtatni, ha te is akarsz

A párterapeuták szerint a kapcsolatokon belüli féltékenységre akkor kerül sor, ha 1. valamelyik fél ad rá okot 2. az egyik fél bizonytalan önmagában és különböző visszacsatolásokat keres a másik igazolására. Mivel a Reddites srác az állítása szerint mindig őszinte, a fenti esetben valószínűleg ez az utóbbi ok lehetséges.

A féltékenység a bizalom és az őszinteségbe vetett hit elvesztését jelzi, nem lehet szemet hunyni felette, mert csak stresszt okoz. Vagy őszintén le kell ülni és megbeszélni a dolgokat, hogy egyáltalán van-e ok a féltékenységre; vagy belső önismereti túrán kell részt venni, hogy felodjuk a gátlásainkat. Bizalom nélkül ugyanis egy párkapcsolat sem működik

– meséli a randiguru, aki szerint a féltékenység azért okozhat problémát a legtöbb párkapcsolatban, mert a nők túl érzékenyek és fogékonyak a világ történéseire; a férfiak viszont nem érzékelik úgy a határokat, mint a nők, nekik több minden belefér egy kapcsolatba. Épp ezért, a határokat már a kapcsolat elején érdemes letisztázni, amit ha nem sikerül betartani, érdemes elgondolkozni azon, kinek mennyire fontos a másik szerelme, az iránta érzett tisztelete és persze, maga a kapcsolat.

Via