Teljesen mindegy, hogy csak barátok vagytok és tetszik a srác, most kezdtetek el randizni, csak szexeltek és más semmi vagy talán már hónapok/évek óta együtt jártok: a szakértők mind egyetértenek abban, hogy a pasik követése közösségi médián kifejezetten káros, mert csak problémákat kreál a legnyugisabb kapcsolatban is! Most mondtak is öt nyomós okot arra, miért ne kövesd azt a srácot az instán, akivel együtt jársz!

1. Összeesküvés-elméleteket fogsz gyártani

Lerázhatod magadról, hogy te ~nem vagy olyan csaj~, de ha egy random nő már az ötödik képe alá kommentelget és folyamatosan likeolja a képeit, valószínűleg a te fejedben is megszólalnak a vészharangok. Persze, lehet, hogy a srác nem is ismeri ezt a nőt, de ki akar feleslegesen idegeskedni?

2. Tudni akarsz majd minden lépéséről

Ha a csábó nagy social media-fan, akkor nagy eséllyel a nap folyamán is sztorizgat magáról. De tényleg fel akarod áldozni a szabadidődet arra, hogy a pasid történeteit nézd? Butaság, mert csak kívülállónak fogod magadat érezni és sanszos, féltékeny leszel mindenkire, akivel az időt töltötte, nélküled.

3. TÚL FOGSZ KOMBINÁLNI MINDENT

Hidd el: nem minden állapot vagy story szól rólad, akármennyire is beszéled be ezt magadnak. Egy menő szakítós rap szám megosztása még nem jelenti a kapcsolat végét, ahogyan egy idézet sem, szóval jobban jársz, ha nem kattansz rá a dologra, mert a végén még te fogsz bekattanni!

4. A CSAJOK IS A PASIDAT FOGJÁK KÖVETNI

A pasid fent van az instán és te is? Ha bekövettétek egymást, sanszos, hogy a csajok is be fogják követni a pasidat. Ha ez nem zavar, akkor szuper; de legyél vele tisztában, hogy könnyen megeshet, hogy előbb látnak meg róla egy fotót, mint te; előbb likeolják azt be, mint te és akkor máris kész a szerelmi-barátnői káosz az életedben. Szükséged van neked erre? 

5. ÁLLANDÓAN AZ INSTÁN FOGSZ LÓGNI

A közösségi média addiktív. Ránézel egyszer. Aztán látsz valami érdekeset és mégegyszer. Aztán azon kapod magad, hogy egy nap alatt már ötször ránéztél az instára, csak azért, hogy a pasidat lásd, ami őrültségnek hangzik! Leállíni viszont nagyon nehezen lehet róla, mert kíváncsi lények vagyunk. Szóval ez csak erővel fog menni, úgy, ha letörlöd és teljesne kivonod magad a közösségi média alól. Ettől viszont még ugyanúgy fogsz kattogni, előbb-utóbb pedig újra az instáját fogod pásztázni.

6. nagy rá az esély, hogy SZAKÍTANI FOGTOK A PASIDDAL

A felmérések szerint azok a párok 60%-a, akik egymást követik az instán, egy év alatt szakítanak. Részletekről és okokról nem tudunk, de az tény, hogy a randiguruk szerint sokkal egészségesebb és harmonikusabb azoknak a pároknak a kapcsolata, akik nem vagy csak alig használnak social mediát, egymást pedig egyáltalán nem követik be. Ha pedig ez igaz, akkor neked is el kell gondolkodnod azon, mennyire is éri meg a pasidat bekövetni a közösségi médiás felületeken! 

Via