Lehet, hogy azt gondolnád, hogy a foglalkozás nem befolyásolja a megcsalást, de most az új felmérések mást bizonyítanak. Kiderült, hogy a megcsalások nagy részét azok az emberek követik el, akik a következő szakmákban dolgoznak. 

Nagyobb eséllyel megcsal a pasid, ha ezzel foglalkozik 

Tracey Cox, brit szexuálterapeuta ismertette azt a kutatást, amiből kiderült, hogy bizonyos foglalkozásokban gyakoribb a megcsalás, mint azt gondolnád. Elárulta, hogy a sorozatos megcsalókat is könnyebben ki lehet szúrni a foglalkozásuk alapján. 

Pilóták és légiutas-kísérők 

Tracey Cox elárulta, az eredmény nem lepte meg, mivel ezek az emberek sokszor több ezer kilométerre vannak az otthonuktól. Sok izgalmas emberrel ismerkednek meg, emellett sokszor nagyon vonzónak tűnnek. Az utazások pedig ideális környezetet teremtenek a megcsalásnak. 

Orvosok és nővérek

A szakértő szerint az orvosoknak általában nagyon magas az önbecsülésük, ami a munkájuk megbecsülésével is összefüggésben van. Ez pedig sok szempontból vonzóvá teszi őket. Azt is elmondta, hogy sokszor a munkában lépnek félre, elég gyakoriak az orvos-nővér viszonyok. 

Pénzügyi szakemberek 

A pénzügyi szakemberek is könnyedén eshetnek bele a megcsalásba. Ez részben annak köszönhető, hogy sokszor áthágják a szabályokat, és ez a megcsalásra is igaz. Nem izgatják őket annyira a szabályok, és kifejezetten kihívásnak élik meg a hódítást. 

Tanárok

A felsorolást meglepő dologgal zárta a szakember, mivel elárulta, a tanárok is nagyon sokszor lépnek félre. Ezt azzal magyarázta, hogy a házas társkeresőkre regisztrálók harmada tanár, ez pedig kifejezetten nagy arány. 


Via