Minden embernek van olyan testrésze, melyet megérintve kellemes vágy, egy kis szexuális bizsergés fut végig a testen: ezek a pontok nem mások, mint az erogén zónák, amik tele vannak érzékeny idegvégződésekkel. A nőknél tipikus ilyen pontnak számít a mellbimbó, a tarkó, a belső comb, valamint a köldök körüli rész, a férfiaknál pedig a gerincoszlop, a hímvessző, valamint a nyak oldalsó része. Vannak azonban olyan erogén zónák is, melyek már kevésbé köztudottak, ingerlésük viszont legalább akkora (ha nem nagyobb) szexuális vágyat eredményez, mint az előbb felsorolt testrészek kényeztetése!

A Talp

Nemhiába örvend olyan nagy népszerűségnek a lábfétis : a talp masszírozása, csókolgatása és nyalogatása közel 7000 (!) idegvégződést képes ingerelni, ezért ha valaki egyszer elkezdi, nem csoda, ha végül függő lesz belőle! Érdemes először egy kis lágy masszírozással ingerelni a talp külső területeit, később aztán át lehet térni a simogatásra, végül pedig a csókokra.

Cosmo-tipp: Állítólag minél lassabban, minél kevesebb érintéssel történik a talp kényeztetése, annál nagyobb lesz az öröm. A kulcs ez esetben ne a sok fizikai kontaktus, hanem a lassú meglepetés ereje legyen! Többek között ezért is kötik be olyan sokan a szemüket, ha apárjuk a lábfejüket kényezteti. 

kulcscsont 

A kulcscsont két hosszúkás része a dekoltázs fölött, közvetlenül a vállak alatt helyezkedik, két oldalt. Testalkattól függ, mennyire emelkedik ki, de a nők és a  férfiak is imádják, ha itt csókolgatják őket, mert ezen a területen nagyon vékony a bőr. Az emberek a legtöbb figyelmet főleg a mellbimbókra és a nyakra összpontosítják, ezért érdemes tudni arról, hogy a kettő közötti pontok ingerlése is nagyon izgató tud lenni.

fejbőr

Ki nem szereti, mikor a fodrásza mossa a haját? Az a kellemes, pizsergető érzés, mikor a vékony, kis körmök karcolják a fejbőrt, szinte semmihez sem hasonlítható  gyönyört tudnak okozni: épp ezért, szex előtt érdemes adnod egy kis fejmasszázst a párodnak! Na, ne egy fárasztó, gyúrós masszásra, inkább egy kis cirógatásra gondolj, aminek a célja az érzékek maximalizálása és nem a totális ellazulás, valamint feltöltődés.

A belső CSUKLÓ

A csukló külső része abszolút ingerszegény a csókokra, de a belső része olyan érzékeny, hogy már egy kis csóktól végigfuthat a bizsergés a nőkön. Mivel ez a pont nemcsak erogén zóna, hanem pulzuspont is, extra gyengéden és lassan kell kényeztetni, mert akkor lesz a legnagyszerűbb az öröm!

Cosmo-tipp: A párod belső csuklójának kényeztetése közben nézz mélyen a szemébe. Imádni fogja ezt a nagyon gyengéd és törékeny intimitást.

A TÉRD MÖGÖTTI RÉSZ

Van még egy olyan lábon elhelyezkedő erogén zóna, amit az emberek többsége méltatlanul elbagatellizál: kényeztetése viszont rendkívül kellemes érzés, mind a nőknek, mind a férfiaknak. Ez a rész nem más, mint a térd mögötti terület, ahol több ezernyi idegvégződés található – többek között ezért olyan érzékeny ez a rész a gyantázás során. A leginkább cirógatással, vagy lassú simogatással lehet ingerelni ezt a részt.

Via