Egy új tanulmány most feltárta, hogy milyen gyakran maszturbálnak az emberek, a kutatásból pedig kiderült, hogy bizony a férfiak tényleg többször nyúlnak magukhoz, mint a nők, ennek pedig oka is van. 

Maszturbációs szakadék 

A felmérésben 11 országból, 14816-an vettek részt, az eredmények pedig azt mutatják, hogy az ún. maszturbációs szakadék a tavalyihoz képest nagyot nőtt, a férfiak javára, vagyis ez azt jelenti, hogy a pasik valóban többször végeznek önkielégítést, mint mi csajok. A számok tanúsága szerint a nők átlagosan 71 alkalommal játszadoztak magukkal, a srácok esetében azonban ez a szám 191.

Tabu

A szakértők azt mondják, ennek számos oka lehet, de az egyik elsődleges, hogy a nők esetében még tabu témának számít a maszturbáció. Az Egyesült Királyságban például minden ötödik nő azt mondja, hogy egyáltalán nem maszturbál, ami lássuk be valószerűtlen, inkább csak arról van szó, hogy a megbélyegzés miatt nem merik bevallanni. Világviszonylatban egyébként ez a szám még magasabb, a nők negyede állítja, sosem játszik magával.

Elfogadás

Mindez persze nagyon durva, hiszen 2023-at írunk, az önkielégítés, na meg persze úgy önmagában a szexualitás kérdése egyáltalán nem szabadna, hogy cikinek számítson. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit lehet ez ellen tenni? Nos, azon kívül, hogy a szakértők igyekeznek minden nemű embert arra öszöntözni, fogadják el a testüket és a szexualitásukat és legyenek is büszkék rá más nem igen. 

(via)