A nők többsége rendszeresen maszturbál. Nemcsak normális és élvezetes dolog, de nagyon egészséges is, hiszen  orgazmus  közben endorfin, dopamin és oxitocin szabadul fel, amitől sokkal boldogabbnak érezzük magunkat. Plusz pont, hogy igazi kalóriagyilkos, így még karcsú is lehetsz tőle. 

A maszturbálással kalória elégethető

Egy nőnek átlagosan 2000 kalóriára van szüksége egy nap. Abban az esetben, ha fogyni szeretnél, akkor nemcsak egészségesen kell táplálkoznod, hanem sokat is kell sportolnod. Ha mozogsz, akkor pedig a kilók is olvadnak.

A maszturbálás habár nem kardió, és kevés mozgást igényel, mégis hatékony. Abban az esetben, ha fogyni szeretnél, próbálj meg minél több pozícióban örömöt okozni magadnak. Ha a test izmai is igénybe vannak véve, akkor sokkal hatékonyabb. A maszturbáció másik előnye, hogy az orgazmusnak köszönhetően a nők 300, míg a férfiak 150 kalóriát égethetnek el közben.

Túl sok maszturbálás

Sokszor felvetődik, hogy túlzásba lehet-e esni a maszturbációval. A szakértő szerint abban az esetben lehet túl sok a maszturbáció, ha az már kényszeres, és egyáltalán nem okoz örömöt. Szintén káros, ha az illető munka helyett állandóan önkielégítést végez, és nem tud kialakítani a partnerével egészséges szexuális kapcsolatot sem. 

via