Abban az esetben, hogy elkerüljük a különféle húgyúti fertőzéseket, ajánlott aktus után pisilni, ám ez a maszturbálásra is igaz.

Maszturbálás után is felléphetnek fertőzések

Technikailag mindegy, hogy partnerrel vagy egyedül szexelsz, a lényeg ugyanaz. A hüvelynyílás körül lévő baktériumok könnyen bejuthatnak a húgyutakba, elszaporodva pedig kellemetlen panaszokkal járó  fertőzést  okozhatnak. 

Ez nem csak megöli a szexuális vágyat, de később emésztőrendszeri rendellenességet vagy vesebetegséget is okozhat az orvosok szerint. Ha viszont nem használsz vibrátort, illetve sem az ujjak sem a szexjátékok nem érintik a hüvelyt, akkor nem muszáj pisilni. Ebben az esetben szinte minimális annak az esélye, hogy a baktériumok bejutnak a húgyutakba. 

Amennyiben szex után pisilsz, az szintén segíthet megelőzni a húgyúti fertőzést, hiszen ezzel megakadályozod, hogy a baktériumok a hólyagban megtelepedjenek és elszaporodjanak.


Anális szex

Önmagában, ha bármilyen  behatolás  történik, megállapítható, hogy érdemes pisilni. 

Fontos kiemelni, hogy anális szexnél is ajánlott lemosni a különféle szexjátékokat, ugyanis a végbélnyílásban található baktériumok könnyen átterjedhetnek a hüvelybe, ezzel pedig utat engedve a kórokozók elszaporodásához. 


via