Időről időre előkerül ez a téma, hogy vajon a szex mennyi kalóriát éget el. Hát nézzük át most az alapokat, szem előtt tartva persze, hogy ezek csak becslések, hiszen a pontos adat rengeteg dologtól függ a testsúlyodtól kezdve addig, hogy konkrétan éppen milyen pozícióban és mit csináltok. Az alábbi adatokat mindenesetre egy kb. 65 kilós nőre számolták ki a Woman's Day szakértői.

Csókolózás: 68 kalória óránként

Ez még nem is mindenkinél számít szexnek, és ezzel párhuzamosan nincs is hozzá szükség különösebben sok energiára. Persze ha a csókolózás hempergéssel, ölelkezéssel párosul, ennél sokkal több kalóriát éget el a szervezeted egy óra alatt, főleg, ha olyan intenzíven csináljátok, hogy kiizadtok, illetve jelentősen felgyorsul a pulzusotok: ilyenkor akár 230 kalória is elmehet fél óra alatt.

Masszázs: 80 kalória óránként

A fenti szám természetesen arra vonatkozik, aki masszíroz. Ha téged masszíroznak, attól sajnos nem fogsz sokat fogyni, de legalább csodásan érzed magad utána!

Maga a szex: 165 kalória óránként

Ezt úgy mérték meg, hogy 21 párt megkértek arra, hogy viseljenek egy olyan készüléket szex közben, ami méri, hogy mennyit mozognak, mennyi kalóriát használnak fel. 18 és 35 év közötti párok szerepeltek a kutatásban, és 4 hétig minden egyes szexeléskor megmérték, hogy mennyi energiára volt szükségük a hancúrozáshoz.

Az jött ki, hogy a nők átlagosan 69 kalóriát égettek el egy-egy menet alatt (igen, pont 69!). Mivel egy átlagos szeretkezés hossza 25 perc volt, egy órára átszámítva 165 kalória jön ki. Ez sajnos nem egy túl magas szám, egy intenzív sétálással kb. ugyanennyi kalóriát használ fel a szervezeted. A férfiak kicsit többet fogynak szex közben: náluk egy átlagos hosszúságú alkalom kb. 100 kalóriát visz el, ez az összehasonlítás kedvéért azt jelenti, hogy egy egyórás szeretkezés pedig 240 kalória mínuszt jelent.

Orális szex: 200 kalória óránként

És még egy adat: azt is megmérték, hogy az orális szex mennyire veszi igénybe az ember energiatartalékait. Természetesen a passzív fél számára semennyire, szóval a fenti adat arra vonatkozik, aki éppen kényezteti a partnerét (ugyanúgy, mint a masszázsnál). Szóval ha úgy érezted, hogy a szexnek ez a része mintha jobban igénybe venne, hát most meg is van a magyarázat, tényleg jól érezted: különösen sokat kivesz az emberből, ha orális gyönyörökben részesíti a partnerét. A szex többi része kevésbé fárasztó, mindenesetre ha valaki egy teljes óráig bírná aktív félként az orális szexet, akkor 200 kalóriától szabadulna meg.

Via