Bár a nők esetében továbbra is tabu a maszturbálás, egyre inkább normalizálódik. Különböző  szexjátékokat  dobtak piacra a gyártók, amivel még intenzívebb  orgazmust  lehet elérni, akár egyedül is. De vajon mi történik akkor, ha ez gyakran van?

Túl sok maszturbálás

Egy felmérésben megkérdeztek több embert, és kiderült, hogy a 31 és 40 év közötti korosztály 48 százaléka gyakran, 44 százaléka pedig csak alkalmanként okoz örömöt magának. A maszturbáció akkor lehet túl sok, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá, mert csak így szabályozhatjuk az érzelmeinket, például a stresszt vagy a szorongást. Akkor is káros, ha a munkánk rovására megy, és minden szabadidőnket  pornófilm nézésével töltjük.

Nem a gyakorisággal, hanem a kontrollal van a probléma. Egyes esetekben, mikor az önkielégítés már kényszeres és nem okoz egyáltalán örömöt, akkor ott komoly gondok vannak.

Szakértő szerint függőségről akkor beszélünk, mikor már nem tudnak egészséges szexuális kapcsolatot létesíteni.

Ha egy napot sem bírsz ki maszturbáció nélkül, mert szorongsz, akkor az problémás, de ha naponta ötször csinálod, és ez egyáltalán nincs rád hatással, az teljesen normális. 

Párod inkább maszturbál, mint szexel veled

A probléma akkor jelentkezik, ha utána nem  szexel  veled. Mivel látjuk, hogy maszturbáció során orgazmusa van a párunknak, azt feltételezzük, hogy nem tudjuk megadni azt, amire valójában szüksége lenne. 

A maszturbáció is egy étvágy, amit csillapítani kell. Az agyat sokkal jobban stimulálja, ezért nagyobb a vágy az önkielégítésre. 

Egy felmérés szerint a megkérdezettek 82 százaléka azt állítja, hogy a maszturbáció segített nekik jobban megismerni a testüket, ezáltal pedig a szexet is sokkal jobban élvezték.

Fontos, hogy megértsük, hogy ha a partnerünk egyedül maszturbál, annak semmi köze az együttléthez. Teljesen összeegyeztethető, és különböző igényeket elégít ki.


via