Az angol királyi család tagjainak van néhány különös étkezési szokása, a néhai II. Erzsébet királynő például késsel és villával szeretett banánt enni, Anna hercegnő pedig odáig van a füstölt kipperért (Csendes-óceáni hering). Az évek során Katalin hercegné is felfedte, hogy melyek a kedvenc ételei, van köztük néhány igazán meglepő is. 

A fűszeres ételeket kívánta

A walesi hercegné a terhességei alatt például fokozottan kívánta a fűszeres ételeket, amikor György herceggel volt várandós, akkor állítólag folyamatosan vegetáriánus curryt szeretett volna enni. A hercegné alapból viszont az egészséges ételeket helyezi előtérbe, néhány évvel ezelőtt, amikor a Great Ormond Street Kórházban járt, egy 4 éves kisgyereknek elárulta, amikor kislány volt rengeteg olívabogyót evett. Ebben egyébként Sarolta hercegnő az édesanyjára ütött, legalábbis 2019-ben Katalin felfedte, hogy a lánya is szeret olívabogyót nassolni. 

Katalin hercegné várandósan a fűszeres ételeket kívánta /Getty Images/Zak Hussein

Egészséges ételek 

A leendő királyné ezen túlmenően odáig van egy vitaminokban gazdag zöld léért, amit kelkáposztából, spenótból és almából készít el, a turmixhoz továbbá spirulinát, matchát, spenótot, koriandert, és áfonyát is kever. Katalin ezt általában reggelire issza, ráadásul a sógőrnője, Meghan Markle is esküszik erre a keverékre. 

Nasik 

A hercegné állítólag a görögdinnye salátát is imádja, amit még annak idején, egy Földközi-tengeri utazása során ismert meg. A salátát avokádóval, lilahagymával, uborkával és feta sajttal bolondítják meg, így lesz az édes és a sós tökéletes keveréke. Katalin 2020-ban azt is elárulta, a papayát is nagyon szereti, kvázi nassolnivalóként tekint rá, a finomságot pedig gyakran kínálja a gyerekeinek. Sőt, a hercegné még egy iskolás gyermeket is inspirált arra, hogy kipróbálja az egészséges nassolnivalót. Katalin 2020 januárjában járt a  Stockwell Gardens óvodába, ott beszélt az étkezési szokásairól. A látogatás után az intézmény igazgatója felfedte: 

Egy gyereknek megemlítette, hogy szereti a papayát, aki egészen addig nem volt hajlandó megkóstolni azt. Ez a gyerek ezután evett egy kis papayát. 

Együtt a gyerekekkel 

Katalin egyébként a gyerkőcei étkezési szokásairól is beszélt már, elárulta, hogy György, Lajos és Sarolta általában almát és gabonapelyhet szoktak reggelizni. A walesi hercegné amúgy a férjével, Vilmos herceggel is szívesen próbál ki új ételeket, a kanadai körútjuk során rengeteg szokatlan finomságot kóstoltak meg, s úgy tűnt a háromgyermekes anyukának minden nagyon ízlett. Katalin kapcsán amúgy az sem titok, hogy nagyon szeret együtt főzni a gyerekeivel, sőt a születésnapjukra mindig ő maga készíti nekik a tortát. 

Imádom a tortát elkészíteni. Hagyománnyá vált, hogy ilyenkor nagyjából éjfélig ébren maradok és nevetséges mennyiségű tortakeveréket és cukormázat készítek 

– árulta el korábban a hercegné. 

(via)