Csakúgy mint a tested bármely területén a bikinivonal borotválásánál is nagyon fontos, hogy betarts pár egyszerű szabályt. Mindezt persze annak érdekében, hogy ne kelljen kínlódnod a benőtt szőrszálakkal és az emiatt esetlegesen kialakult gyulladással. Ahhoz, hogy ezt kivitelezni tudd, csak egy tökéletes borotvára és persze a megfelelő technikára lesz szükséged. Ha ez a kombó megvan, akkor fixen nem kell a jövőben aggódnod a kellemetlenségek miatt. Tippjeink segítségével a technika részét pikk-pakk elsajátíthatod, de a tökéletes borotva kiválasztásában is segítünk. 

Szóval, a borotva kérdése 

Nagyon fontos, hogy a szőrtelenítéshez minőségi borotvát válassz, az egyszer használatos eszközök nem valószínű, hogy erre megfelelőek lesznek. Ahhoz, hogy a szőrszálakat kifogástalanul el tudd távolítani, nagyon lényeges, hogy a penge ne kitépje a szőrszálakat, hanem finoman, valóban borotválja őket. Ehhez viszont éles pengére lesz szükséged, a tompa borotva ugyanis nagyon súlyos sérüléseket ejthet rajtad, ezt pedig nyilván te sem akarod. Ha nehezen boldogulsz a kiválasztással, akkor bátran kérj segítséget a drogériákban, az eladók bizonyára fognak tudni neked javasolni egy olyan márkát, amivel elégedett leszel és amihez aztán cserefejet is lehet majd vásárolni. 

Tarsd tisztán a borotvát 

Ahhoz, hogy a bikinivonalad szőrtelenítése jól süljön el, fontos, hogy a borotva, amit használsz mindig tökéletesen tiszta legyen. Ellenkező esetben irritációt okozhat, sőt rosszabb esetben akár fertőzés is kialakulhat. A borotvát minden használat előtt öblítsd el, de aztán az újboli használatot megelőzően is mosd át, hogy megbizonyosodj róla, nem maradhat benne bőr vagy szőrdarabkák. 

Készítsd elő a bikinivonalad 

A borotválkozás előtt jó ötlet lehet a hámlasztás, így ugyanis felkészíted a bőröd a borotválkozásra. Ehhez használj a bőrhöz gyengéd bőrradírt, ami hatékonyan távolítja el a kényes területeken is az elhalt hámsejteket. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor a borotvával gyakorlatilag csak még inkább a pólusokba tolod a szennyeződéseket, ami aztán szőrbenövéshez vezet. 

Mindig használj krémet 

A szőrtelenítéshez mindenképpen használj borotvakrémet. Ha enélkül esel neki a bikinivonaladnak, akkor szinte garantált az irritáció, hiszen a bőr ezen a részen még a szokásosnál is érzékenyebb. Ha nincs kéznél kifejezetten borotválkozáshoz használandó krém, akkor a hajbalzsam vagy a testápoló is megteszi. 

A szőrnövekedés irányában 

Ez minden esetben, így a bikinivonal szőrtelenítése során is nagyon fontos tényező. Szóval a szőrszálakat mindig a szőrnövekedés irányában próbáld eltávolítani, illetve ügyelj rá, hogy apró, kis mozdulatokkal dolgozz. 

+1 A szőrtelenítés utáni hidratálás 

Borotválkozás után érdemes lehet hidratáló vagy nyugtató hatású krémet használni a bikinivonal környékén. Ezzel a lépéssel még inkább elkerülhető bármiféle irritáció, valamint a bőr így sokáig selymes és puha marad majd. 

(via)