Van néhány étel, amelyről azt gondoljuk, minden szempontból a legjobb a testünknek, tele van vitaminnal, fehérjedús és szinte minden  diétába  beilleszthető. Egy kutatás szerint azonban, nem minden egészséges, amit annak gondolunk.

Nagy kedvencek is szerepelnek a listán, lássuk! 


Brokkoli


A brokkolit általában a jó zöldségek közé soroljuk, hiszen alacsony a kalóriatartalma, gazdag B-, C- és K-vitaminban, kalciumban és káliumban. De a brokkoli nagyon sok rostot tartalmaz, ami emésztési problémákhoz, sőt, akár puffadáshoz vezethet. Vannak olyan betegségek, amelyek esetében kimondottan nem ajánlott, ilyen például az irritábilis bél szindróma. 

Gyümölcsök 

Gyakran halljuk, együnk sok gyümölcsöt, mert az egészséges. És valóban az, de nem csupán a vitamintartalmukat érdemes figyelni. Sok gyümölcsben jelentős mennyiségű cukor található, ilyen például a datolya, a cseresznye, a banán és az aszalt gyümölcsök többsége. Persze nem kell lemondani ezekről, de jobb, ha mértékkel eszel csak belőlük, és inkább az alacsonyabb cukortartalmú bogyós gyümölcsöket választod.  

Rizs

A rizsről gyakran azt gondoljuk, hogy könnyebb szénhidrátforrás, mint például a tészta, ami igaz, de az, hogy mennyire egészséges valójában, attól is függ, hogy miként dolgozzák fel a rizsszemeket. A klasszikus fehér rizs esetében eltávolítják a héjat, így csak a rizsszem keményítőtartalmú magja marad meg, és a fehér rizsben alig van tápanyag. Viszont magas a szénhidráttartalma. A legegészségesebb a barna rizs. Itt ugyanis a gabona egészben marad, és továbbra is tartalmazza az összes jótékony vitamint, rostot és egyéb tápanyagot.

Padlizsán

A padlizsán olyan, mint a brokkoli: alacsony a kalóriatartalma és sok rostot tartalmaz. Azonban sütés közben gyorsan magába szívja a zsiradékot, így rejtett kalóriacsapdává válhat. Ezért érdemes párolni, esetleg olaj-sprayt használni az elkészítéséhez.

Diétás termékek

Szívesen nyugtatjuk magunkat azzal, hogy a diétás termékek egészségesebbek és a light sajtok, joghurtok a fogyókúrás étrendbe is jobban beilleszthetőek. Azonban sajnos ezek általában nem igazán jobbak, mint a teljes zsírtartalmú változatok, mert a gyártók szeretnek cukrot vagy édesítőszereket használni a kevesebb zsír kompenzálására. Ezért érdemes megnézni, mi van a termékben és a kalóriaértékeket is figyelni.


Via