A szakértő mindig hangsúlyozzák, hogy a fogyáshoz engedhetetlen a megfelelő étrend, amiben tápláló hozzávalókból készült ételek vannak. Ám kevés szó esik az italokról, most eláruljuk, hogy melyek segítik a fogyókúrát. 

Ezeket idd, ha szeretnél fogyni 

Akadnak olyanok, akik odafigyelnek a kalóriabevitelre, ha ételről van szó, ám az italok tekintetében már nem ennyire körültekintőek. A víz a leglogikusabb választás, de vannak, akik nem annyira kedvelik, ha egész nap csak ezt kell inniuk. Éppen ezért érdemes váltogatni, hiszen vannak olyan italok, melyek még a fogyást is képesek felpörgetni. 

Gyógyteák 

A táplálkozási szakértők szerint a gyógyteák remek alternatívák lehetnek, hiszen a legtöbb cukormentes és nem tartalmaznak felesleges kalóriákat. Természetesen csak úgy hatásosak, ha cukor nélkül fogyasztod őket. Érdemes kipróbálni a kamillát, borsmentát vagy a hibiszkuszt. Vannak vízhajtó gyógyteák is, melyek segítik a zsírégetést, ilyen például a nyír, a pitypang, a cickafark és a réti legyezőfű. Szinte bármelyik gyógynövényboltban megvásárolhatod őket, fogyaszd az előírásnak megfelelően a gyógyteákat. 

Ízesített vizek

Megértjük, ha unod a sima, egyszerű vizet, és néha elcsábulsz a gyümölcslére vagy valamilyen szénsavas italra. Ám, ha elkezded az ízesített vizeket inni, többet nem lesz ilyen problémád. A legjobb, ha magadnak készíted el, egy üvegben pedig magaddal is tudod vinni a szükséges mennyiséget. Kerülhet bele uborka, ami vízhajtónak számít vagy citrom, ami sok antioxidánst és vitamint tartalmaz. 


Via