A szakértők rendszeresen figyelmeztetik az embereket, hogy figyeljék a testük jeleit, és ha gyanús, elhúzódó tüneteket tapasztalnak, akkor keressék fel az orvosukat. Most elárulták a rák egyik gyakori tünetét, amit a legtöbb beteg észre sem vesz. 

A nehezebb nyelés a rák egyik tünete lehet 

A daganatos megbetegedésnek sok típusa van, éppen ezért mindegyik másként jelez. Bizonyos típusok az elején szinte tünetmentesek, vagy csak nagyon apró módon jelentkeznek, ami csökkenti a gyógyulási esélyeket. Most a szakértők felhívták egy fontos jelre a figyelmet, ami vacsora vagy egyéb étkezések közben jelentkezhet. 

A nyelési nehézség, a dysphagia néven ismert állapot a rák jele lehet

– írja a The Mirror. A Healthline szerint gyakran figyelmen kívül hagyott tünet, ami fej-, állkapocs-, nyak- vagy szájrákra utalhat. De az is előfordulhat, hogy az arcon kialakuló bőrrák miatt bukkan fel.

Természetesen a nyelési nehézség nem mindig a rák tünete – lehet, hogy teljesen független, talán egy egyszerű reflux

– áll továbbá a cikkben. Fontos, hogy a nyelési nehézség mellett más tünetek is jelentkeznek ilyenkor. Lehet ez a hirtelen fogyás, elváltozások a bőrön, esetleg csomók. Ha a nyelési nehézség rendszeresen jelentkezik az étkezések során, és nem enyhül, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, hiszen így a problémára minél hamarabb fény derül. 


Via