Sokan nem gondolnák, de zuhanyzáskor is lehet hibákat elkövetni, és itt most nem arra gondolunk, hogy nem megfelelő összetevők vannak a tusfürdődben. Az emberek többsége a nagy kapkodásban szinte mindig kihagy egy fontos testrészt

Meglepően sokan hagyják ki ezt a testrészt zuhanyzáskor

Amikor kijössz a zuhany alól, alaposan megmostad a hajad, és alaposan testápolóztál, teljesen tisztának és frissnek érzheted magad. Mégis jó eséllyel nem vagy teljesen tiszta, mert sokan elfelejtik megtisztítani ezt a testrészüket. 

Hogy pontosan melyik testrészről van szó? A köldökről! Dr. Travis Stork szerint több mint 60 különböző típusú baktérium található a köldökben. Ami nem csoda, elég, ha csak az izzadságra, a különféle krémekre, a szőrre és a különféle szennyeződésekre gondolunk. Arról nem is beszélve, hogy az előző zuhanyzások után maradhat itt tusfürdő, testápoló vagy esetleg önbarnító. Ezek a kencék irritálhatják a testrészt, elszaporodhatnak a baktériumok, és csúnya fertőzés lehet a vége. Éppen ezért sosem szabad kimaradnia a rutinból. 

Így tisztítsd 

A területet minden nap szükséges tisztítani, Jessica J. Krant bőrgyógyász szerint az a legjobb, ha vízzel és egy kevés tusfürdővel vagy szappannal csinálod. Válassz olyat, ami nem tartalmaz alkoholt. Fontos, hogy a zuhanyzás végén itt is alaposan öblítsd le a tested, hogy ne maradjon semmi. Ha készen vagy, alaposan szárítsd meg a területet. 


Via