A szakemberek korábban már beszéltek arról, hogy sosem szabad a sminkünket lemosni zuhanyzás közben, hiszen akár gyulladt pattanásokat is okozhat a dolog. Arról szintén többször megszólaltak, hogy tilos a zuhanyzóba pisilni, most pedig újabb dologgal bővült a lista

Ezért nem szabad zuhanyzás közben fogat mosni 

Egyre többször jelennek meg veszélyes trendek neten, ilyen volt például a zuhany alatti narancsevés, vagy a sminklemosás. A zuhany alatti pisilés veszélyeire rendszeresen felhívják a figyelmet, mivel csúnya fertőzéseket lehet elkapni. Most Dr. Abdul Azizi elárulta, hogy a fogmosás szintén felkerül a tiltólistára, pedig sokak szerint spk vizet lehet vele spórolni. 

A zuhany alatt lévő forró víz meglágyíthatja a fogkefe sörtéjét, ami így kevésbé hatékonyan tisztítja a fogakat. Ha ugyanazt a vízforrást használja fogmosáshoz és zuhanyzáshoz, az a baktériumok más testrészekről a szájba való átjutásához vezethet. Ez veszélyeztetheti az immunrendszert, és nemkívánatos betegségekhez vezethet.

Elárulta, hogy a fogmosás így valójában semmit sem ér, hiszen a meleg vízben nem hat annyira fogkrém. A zuhanyfejen sokkal több baktérium lehet, ami betegségekhez vezethet, hiszen rákerülnek a fogkefére.  

Kevés vizet lehet vele megtakarítani 

Sokan azzal indokolják a zuhanyzás közbeni fogmosást, hogy hosszabb távon jelentős mennyiségű víz takarítható meg vele. Dr. Abdul Azizi elmondta, hogy ez így teljesen nem igaz. A zuhany alatti fogmosással ugyanúgy feleslegesen folyik a víz, így végül sokkal több vizet használunk el. Ez plusz egy indok, hogy kimaradjon a rutinból. 


Via