Ha szabadidős cipőkről van szó, tudod, melyik olasz márka Katalin hercegné egyik nagy kedvence? Egy 112 éves, torinói brandről van szó.

Superga

A Page Six közöl összeállítást arról, mennyire szereti Katalin hercegné a Superga nevű márkát, amiről kevesen tudják, hogy Torinó egyik látványosságáról kapta a nevét, amikor a céget 1911-ben megalapították. Talán nem véletlen, hogy Katalin hercegné még a tornacipők közül is a legkirályibbat választja: a Superga nevű hegy kb. úgy magasodik Torinó fölé, mint Budapest fölé a Gellért-hegy (csak kevésbé központi), és a csúcson egy bazilika található. Az egykori olasz királyi család, a Savoya-család sírjai találhatóak ebben a bazilikában.

Nos, olasz királyi család nincs már (pont tegnap, június 2-án ünnepelték az olaszok, hogy 1946-ban királyságból köztársasággá váltak), de brit királyi család nagyon is van, és Katalin hercegnét rengetegszer lehet Superga cipőben látni. Itt egy fényképes példa.

Fotó:  Max Mumby/Indigo/Getty Images

Nem luxus

Úgy tűnik, Katalin hercegné meghagyja a Gucci tornacipőket Kulcsár Edináéknak, ő maga teljesen jól elvan egy 65 eurós Supergában is, ennek az ára 25 ezer forint körül van. Legutóbb az anyáknapi fotón is ilyen cipőt viselt. (Ők márciusban ünneplik az anyák napját.) Úgyis híres arról, hogy nem nagyon szereti a magassarkút.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Na és most tippelj, hogy a tavaly karácsonyi hivatalos üdvözletükhöz csatolt fotón milyen márkájú tornacipőt visel Katalin!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Ez is Superga, úgyhogy ebből a témából nem fogunk kvízt csinálni, mert túl könnyű lenne.

A márka, mint az összes többi divatmárka, gyakran dolgozik celebekkel, de persze Katalin hercegné sosem lenne egy cég arca, szóval ő ki van zárva. Mindenesetre a legutóbbi Superga-kampányban Leni Klum szerepel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Superga (@superga_official)

Via