Bár sokan nem tudják, Katalin hercegnének van egy öccse is, James Middleton, akinél súlyos  depressziót diagnosztizáltak.

Katalin hercegné öccsének súlyos mentális problémái voltak

A walesi hercegné élete úgy tűnik, hogy tökéletes, hiszen megvan mindene, három csodás gyermeket nevel, van egy szerető férje, azonban testvére komoly problémákkal  küzdött még évekkel ezelőtt. A 36 éves férfi egyszer csak arra lett figyelmes, hogy teljesen bezárkózott, kerülte a családját és a barátait, legjobb társasága pedig saját maga volt.

Nem reagáltam az üzenetekre, nem nyitottam meg az e-mailjeimet, egyszerűen elvágtam magam a külvilágtól. Még azokkal sem tudtam kommunikálni, akiket a legjobban szerettem. Napról-napra egyre mélyebbre sülyedtem.

Hozzátette, hogy mikor bement dolgozni a munkahelyére, csak bámulta a monitor képernyőjét, és alig várta, hogy hazamenjen. Úgy érezte, hogy nincs miért élnie, a depresszió teljesen felemészette.

Út a gyógyulás felé

Hosszú és lelkileg nehéz hónapokon van túl Katalin hercegné családja, Jamesnek azonban sikerült kilábalnia a mentális betegségből. Úgy érzi, hogy kutyáinak köszönheti, hogy ma már boldog és tud nevetni.

 Nehéz róla beszélni, de a kutyámnak nagy szerepe volt a gyógyulásomban. Ő volt az egyetlen ok, amiért érdemes volt felkelnem.

Kifejtette, hogy lelkileg jót tett neki a négylábú barátjának a társasága, akivel még esőben és hidegben is sokat sétáltak, ez pedig minden rosszat elfelejtetett vele. Még a feleségét is Ellának köszönheti, ugyanis egy bárban iszogatott, mikor az eb odasétált a francia nőhöz, később pedig randi, majd házasság lett a találkozásból.

via