Katalin hercegné testvére, James Middleton gyerekkori emléke miatt tehetetlenséget és dühöt érzett, ez pedig kihatott a királyi családra is.

Katalin hercegné testvére féltékeny

James elmesélte, hogy tiniként minden álma egy  kutya  volt, ám szülei nem egyeztek bele, mivel tudták, hogy az  állattartás  mekora felelőséggel jár. Többször is kérte őket, míg végül beadták a derekukat, és örökbefogadtak egy golden retrievert, Tillyt. A férfi hű társa 17 évig élt, és még Katalin hercegné és Vilmos herceg közös fotóján is feltűnt a cocker spánielükkel,  Lupoval  együtt 2013-ban.

Sok vigaszt találtam a kutyámban, Tillyben, különösen tinédzser koromban. Tudta akkoriban az összes titkomat, amelyeket soha senkinek nem mondtam el.

James híres tenyésztő, a pár pedig neki köszönheti Orlát, a  spánielt  is. A férfi bár örül, hogy boldog élete van a kutyának, mégis irigy. Elárulta, hogy szerinte Görgy herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg nagyon szerencsések, hiszen neki gyerekként nem lehetett kutyája, emiatt pedig felnőttként is nagyon sokszor érez szomorúságot. 

Nagyon örülök, hogy általam a családnak is van kutyája. Nem is tudják, hogy milyen szerencsések...

Terápiás kutya

Még az év elején James másik négylábú barátját, Ellát is elvesztette. Korábban a fekete spánielnek köszönhette, hogy legyőzte mentális problémáit. Tehetetlennek érezte magát, és még az üzenetekre sem reagált.

Nem tudtam kommunikálni, még azokkal sem, akiket a legjobban szerettem: a családommal és a közeli barátaimmal sem. 

Hozzátette, hogy kutyái, különösen Ella tartották benne a lelket, ami olyan volt, mint egy terápiás foglalkozás. 


via