Az Egyesült Királyság trónörökösének feleségeként Katalin hercegnén rengeteg olyan királyi ékszert lehet látni, ami a legtöbb nő számára elérhetetlen álom. Ilyen az a 30 milliárdot érő nyakék  és az a 40 millió forintos Cartier nyaklánc is, amit féltve őriznek a királyi kincstárban. Az ékszerek között van néhány olyan gyönörű tiarája is a hercegnének, melyeket különösen közel állnak hozzá, hiszen Erzsébet királynőtől és Diana hercegnétől örökölte őket!

STRATHMORE rose tiara

Katalin hercegné legújabb kedvence a Strathmore Rose tiara, amit legutóbb csaknem 100 ezelőtt viselt Erzsébet királyné, az anyakirályné. Erzsébet királyné 1920-ban kapta nászajándékba ezt a mesés tiarát a szüleitől, azóta pedig féltett ereklyeként őrizték a brit királyi kincstárban. Nemrég azonban Katalin hercegnét az az elismerés érte, hogy egy királyi estélyen viselhette ezt a mesés, rózsamotívumos tiarát, melynek értéke felbecsülhetetlen.

CARTIER HALO

Katalin hercegné szívéhez a mesés Cartier Halo tiara áll a legközelebb, amit Erzsébet királynőtől kapott kölcsön az esküvőjére. A tiarát még 1936-ban vásárolta meg Erzsébet királynő édesapja, VI. György király a Cartier ékszermárkától, amit feleségének, Erzsébet királynénak adott ajándékba. Az anyakirályné később Erzsébet királynő 18. születésnapjára adta ajándékba ezt az ékszert, azóta pedig már rengeteg alkalommal viselte a brit királyi család több tagja is a nyilvánosság előtt. 

Lover's Knot tiara

A Lover's Knot tiarát már több alkalommal is láthattuk Katalin hercegnén – ez az egyik legtöbbet viselt királyi ékszere. A tiarát 1914-ben tervezte meg a House of Garrard ékszercég Teck Mária brit királyné számára, aki később unokájára, Erzsébet királynőre hagyta azt. Erzsébet királynő ezt a 19 igazgyönggyel díszített tiarát aztán Diana hercegnének adta nászajándékba, 2015 óta pedig Katalin hercegné hordja rendszeresen. A szakértők szerint ez volt Diana hercegné kedvence és Katalin hercegné is nagyon szereti, mert remekül illik a mesés gyöngyfülbevalóihoz

Via